// Zorg algemeen

Hoestbui

Geachte cardiologen,

Ik ben bekend met gevaarlijke ritmestoornissen waarvoor ik een ICD heb. Ik weet dat het soms mogelijk is om met hoesten een ontregeld hartritme weer in sinusritme te krijgen. Maar vanmorgen overkwam me het volgende: mijn partner moest met het koor in een kerk zingen. Waarschijnlijk a.g.v. wierook kreeg ik een heftige hoestbui (ik ben ook bekend met astma) waardoor mijn hartritme omhoog schoot en het zweet me uitbrak. Nadat ik de nodige hoestsnoepjes aangereikt kreeg zakte het gelukkig. Maar het was geen prettige ervaring doordat mijn hart zo heftig reageerde op de hoestbui. Mijn vraag: in hoeverre kan een flinke hoestbui een hartritmestoornis uitlokken?

Bij voorbaat dank.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


6 REACTIES

 • P J avatar
  Sinds mijn op hart operatie 2011 heb spontane hoest buien komen in eens op zetten en zijn niet tegen te houden als het hart gaat voel ik mijn hart gewoon schudden in mijn lijf .Er is na gekeken en het is bekend bij mijn cardioloog we hebben diversen medicijnen geruild getest maar tot op heden geen resultaat. Ik ben ook heel gevoelig voor airco dan start het hoesten spontaan .Gr.

  0
 • E E avatar
  ik wil even reageren op uw bericht,2 jaar gelen voor mijn ablaties ,was het net of ik mij verslikte of er iets in mijn keel schoot en moest ik hoesten,dan begon de ritmestoornis,dus ik denk dat het goed mogelijk is,nu heb ik er geen last meer van

  0
 • A W avatar
  Inderdaad met je adem inhouden wil het wel is lukken dat het goede ritme terug komt ,ik heb dit nog geen 2 weken geleden uitgeprobeert,toen ik in het ziekenhuis lag met boezemfibreren.je zag dat het goede ritme weer terug kwam,maar daarna ging het weer verkeerd,en moest het met medicijnen weer het goede ritme terug gebracht worden.

  0
 • F P avatar
  Ook bij mij is een enkele ritmestoornis (boezemfibrilleren) ooit ontstaan door verslikken en daarna flink hoesten, en ook een keer door een flinke niesbui. Daarentegen staat ook mijn ervaring dat een ritmestoornis gestopt kon worden door flink diep in te ademen en even vast te houden. Maar dit laatste was in de beginperiode van mijn ritmestoornissen; tegenwoordig helpt dit niet meer.

  0
 • H x avatar
  Ik heb ook,in een periode met veel boezemfibrilleren ,meegemaakt dat een flinke hoestbui een aanval kon uitlokken

  0
 • L D avatar
  Het lijkt me niet uitgesloten dat een hoestbui ritmestoornissen uitlokt, maar dan denk ik niet aan gevaarlijke ritmestoornissen. Hoesten zou bijvoorbeeld boezemfibrilleren kunnen uitlokken.Ik ben vaag, omdat ik nooit heb gehoord of geleerd dat dat het geval is. Maar, de hoge druk die in de borst ontstaat zou boezemfibrilleren kunnen uitlokken. Het is in ieder geval diezelfde drukverhoging die ritmestoornissen kan stoppen.Wel ben ik erg benieuwd of andere mensen deze ervaring wel hebben. Ik hoor graag de reacties van anderen!

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy