// Zorg algemeen

hoelang duurt het voordat bétablokkers werken bij extrasystole?

Tijdens mijn laatste holter had ik zo'n 6000 PVC's en PAC's en runners uit de boezems. Volgens cardioloog allemaal onschuldig en behoeft geen behandeling. Maar omdat ik al 2 jaar non-stop met de extrasystole loop die alleen maar frequenter worden en ik er heel onrustig en angstig van word toch betablokkers voorgeschreven gekregen om te kijken of het helpt als mijn adrenaline nivo daalt. Eerst Bisoprolol 1,25 2x daags genomen. Na 3 weken geen verbeting, alleen wat rustiger, maar nog net zoveel overslagen. In overleg nu overgestapt op Metropolol retard 25mg. Nu 1 week en helaas ook nog geen vermindering van de overslagen, ze voelen hooguit wat zachter aan. 
Ik weet dat als je ze slikt voor een hoge bloeddruk je pas na weken resultaat kan verwachten. Maar hoe zit het bij extrasystolen? Cardioloog zegt wel dat het tijd nodig heeft, maar het verlaagd wel meteen de hartslag. Ik weet ook dat betablokkers vaak niet helpen tegen de overslagen, maar dat het wel kan. 
Lang verhaal, maar na hoeveel dagen/weken zou je kunnen vaststellen dat een betablokker niet helpt tegen de overslagen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Als de beta-blokker het binnen een paar dagen niet doet, verwacht ik niet dat het effect alsnog later komt.U zult dus een andere weg kunnen inslaan. Een ander medicijn kan werken; zelf zie ik vaak goede resultaten van tambocor, oftewel flecainide.Als die 6000 overslagen uit 1 plek komen, dan is ablatie ook zeker een goede optie. Het probleem wordt dan blijvend opgelost, maar werkt alleen als het 1 (of max 2) plekje is waar de overslagen uit ontstaan. Als het en boezem en kamer is, dan zal ablatie niet gaan werken.Succes. Ik weet dat het een vervelend probleem kan zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy