// Zorg algemeen

Hoe ontstaat littekenweefsel?

Ik heb in mijn rechter boezem litteken weefsel volgens de cardioloog was het niet ontstaan door eerderen Ablaties. Maar hij weet ook niet te zegen hoe het dan ontstaan is. Hij vertelde alleen dat hij het afgelopen ablatie gebrand is en we blij moeten zijn als het niet terug komt.Maar op de vraag hoe ik dat opeens kan hebben kreeg ik dus geen antwoord.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A V avatar
    Oké dank u wel,Heb wel eens vaker pijn op mijn borst. Maar komt ook door de ritmestoornissen. Die Geef ik in ieder geval altijd de schuld. Of er afwijkende dingen wie daar mee te maken hebben op mijn ECG staan weet ik niet. Wel ga ik binnenkort terug naar mijn oude prof en zal het met hem ook wel verder bespreken.

    0
  • L D avatar
    We zien wel vaker dat er littekenweefsel in de boezem zit. De meest gegeven verklaring is dat er ooit een ontsteking van de hartspier is geweest. Dat kan gebeuren bij een virus-infectie, zoals een griep. Dat kan soms ernstig verlopen (waarbij ook de hartkamer een litteken kan oplopen), of heel mild. Meestal merk je daar niets van; soms wordt het gevoeld als pijn op de borst. Als iemand een groot hartinfarct heeft gehad, kan ook de boezem een litteken oplopen. Op een gewoon ECG kun je dat altijd zien. Als uw ECG verder normaal is, hoeft u dus niet bang te zijn dat u een hartinfarct gehad heeft !

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy