// Zorg algemeen

his ablatie

Mijn vraag is: krijg ik na een HIS ablatie een gewone pacemaker of een ICD?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • A M avatar
  Bij een His bundel ablatie wordt de voortgeleiding tussen boezems en kamers geblokkeerd vanwege te snelle voortgeleiding bij boezemfibrilleren. Dit is alleen nodig als medicatie onvoldoende werkt of niet verdragen wordt. Na de ablatie klopt het hart nog met een frequentie van rond 35/min. Dat is te langzaam om goed te kunnen functioneren. Daarom moet de kamerfrequentie d.m.v. hartstimulatie met een pacemaker of een ICD naar normale waarden worden gebracht.Meestal wordt gekozen voor een pacemaker. Soms voor een ICD. Bij de keuze voor een ICD is de overweging dat er een risico kan bestaan op gevaarlijke hartritmestoornissen, afkomstig uit de hartkamers. Dat kan het geval zijn als de pompfuncie van de linker hartkamer slecht is. Meestal is er dan sprake van een doorgemaakt hartinfarct, of een andere hartziekte die kan leiden tot kamerritmestoornissen.In de praktijk is de volgorde tegenwoordig eigenlijk altijd: eerst de implantatie, enkele weken later gevolgd door de ablatie; dan kan nl net voor de ablatie het goed functioneren van het systeem-waarvan u dus na de ablatie afhankelijk bent-worden vastgesteld. Als de pacemaker of ICD dan goed functioneert, kan de ablatie vaak poliklinisch of in dagbehandeling worden uitgevoerd.

  0
 • L H avatar
  Mijn vraag is bundel van his is verleden week doorgebrand,maar hart voel ik toch nog overslaan geen 200 per minuut, maar zo 80 per minuut, ik dacht je bent overal vanaf maar dat is toch niet zo, kan dit geen kwaad?

  0
 • M V avatar
  Dank voor je duidelijke uitleg.

  0
 • A M avatar
  Bij een His ablatie wordt de verbinding tussen boezems en kamers onderbroken om te voorkomen dat de kamers niet voortdurend te snel worden aangedreven door de boezems als die in boezemfibrillatie zijn. De kamers kloppen daarna te langzaam ( meestal rond 35/min) om goed mee te kunnen functioneren. Om die reden moet het ritme van de kamers worden verhoogd naar normale waarden door een pacemaker. In sommige situaties wordt gekozen voor een ICD, waarin ook altijd een pacemaker is ingebouwd. Dat is vooral het geval als de pompkracht van de hartkamers verzwakt is en er na de His ablatie geen herstel van pompkracht te verwachten is.

  0

Je moet Inloggen om te reageren