// Zorg algemeen

Hinderlijk hart bonken.

Goedenavond ik heb mogelijk een wat bijzonder vraag betreffende het zo voelbaar zijn van mijn hartslag.Sowieso kan ik mijn hartslag in elke houding voelen echter bij stress en psychische spanning wordt het vaak hinderlijk erg voelbaar bonken. Dat probleem heb ik al 40 jaar en heb er mee (moeten) leren leven. Indien het zich voordoet is slapen hiermede onmogelijk waardoor ik er tevens een chronische angst voor heb ontwikkeld. Als ik dan al inslaap ben ik snel weer wakker. Ik heb er wat slechte nachten door gehad. 

De enigste oplossing om het en de angst kwijt te raken is inspanning in de vorm van fietsen! Soms werken 60 kniebuigingen ook maar niet altijd. Dat betekent dat ik regelmatig midden in de nacht de fiets moet pakken om een half uur te gaan trappen! Daar krijg ik het dan weer warm van (vooral de laatste tijd) en moet ik weer eerst afkoelen voor ik kan gaan slapen! Allemaal een heel gedoe.

Weet u een (andere) somatische of medicinale behandeling voor dat hinderlijke bonken in weliswaar een rustig en regelmatige frequentie? De angst ervoor, die diep zit en groot is, is mede al voldoende om het te laten ontstaan. Psychologen hebben mij niet kunnen helpen en bètablokkers geven alleen als resultaat een nog lagere hartslag van rond de 52 en een bloeddruk van rond de 110 om 70, maar het bonken verdwijnt niet. Ik ben inmiddels de 70 gepasseerd en kan dat nachtelijke spoken niet goed meer opbrengen. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het klinkt alsof u last heefet van overslagen, oftwel extrasystolen, op het moment dat het hart traag slaat. Dat is een bekend fenomeen, en een beta-blokker zal dat alleen maar erger maken, omdat door dit medicijn uw hart nog trager gaat kloppen.Ik lees ook dat u hierdoor heel angstig bent geworden, maar dat is niet nodig. U heeft het al 40 jaar. Uiteraard is het vooral lastig, maar u hoeft het niet als gevaarlijk te zien.Het is me niet duidelijk of u ook bij een cardioloog bent geweest. Zo nee, dan adviseer ik u dat. In ieder geval adviseer ik u om te vragen aan de cardioloog of tambocor niet een optie is. Tambocor werkt veel beter bij overslagen in rust.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy