// Zorg algemeen

Het brugadasyndroom

Ik heb het brugadasyndroom nu krijg ik een EFO van de kamers en een 5 de ablatie in een ander centrum dan waar ik eerder onder behandeling was. Voor mijn atrium fibrilleren. Maar wanneer word er een icd geplaatst en wanneer niet? Ook heb ik ooit een reveal gehad waar in het begin toen hem in streek ziekenhuis uit liet lezen een tachycardie uit de kamers stond. Mijn ritme herstelde Zijn eigen maar de technicus in het streek ziekenhuis vond dat de cardioloog het moest bekijken. Toen ik later in het academische ziekenhuis kwam. Zij de technicus daar dat het een storing was geweest want ik had nog geen kamer ritmestoornis probleem.. Dit was ook voor de diagnose brugadasyndroom.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Lang niet iedereen met het Brugada syndroom heefet een ICD nodig. Een ICD beschermt je tegen een hartstilstand, en dat risico op een hartstilstand verschilt sterk van patient tot patient.Brugada patient die zijn gereanimeerd krijgen een ICD. En, mensen die wel eens flauwvallen en bij wie er bepaalde fenomenen op het ECG aanwezig zijn, ook. Nu is er ook een groep mensen met een lager risico, maar niet heel laag (zoals de rest van Nederladn). Bij deze tussengroep wordt wel eens een EFO gedaan, om te kijken of het hart gevoelig is voor ritmestoornissen.Mensen met Brugada hebben vaker boezemfibrilleren, maar dat behandel je natuurlijk niet met een ICD!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy