// Zorg algemeen

Hersteld van boezemfibrilleren

Juni 2013 heb ik een derde ablatie gehad in Catharina Ziekenhuis en op 31 augustus 2013 de laatste hartritme storing. Per maart 2014 ben ik na een 24 meting ‘beter’ verklaard en slik nu ook geen medicijnen meer. Ik voel me prima, mijn conditie is ook goed. Ik aarzel nog wel om zware sportieve inspanningen te doen. Ik voel dan na circa 10 minuten ‘een onrustig hart’, een voorbode die ik meen te herkennen van mijn voormalige ritmestoringen. Ik denk eigenlijk dat dit vooral tussen mijn oren zit, dus dat zal in de tijd wellicht ook wel ‘slijten’.Mijn vraag: Is er een kans dat ritmestoringen terugkomen, ook als de ablatie zo succesvol resultaat heeft als bij mij? Heeft iemand ervaring met na lange tijd terugkomende boezemfibrillatie?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

  • J P avatar
    Sorry niet helemaal goed gelezen. Dat geldt niet alleen voor een (aanvankelijk) succesvolle ablatie maar ook als de ritmestoornis met tambocor (flecaïnide) is verholpen en toch nog eens terugkeert. Laten we hopen dat het niet nodig is. Maar opzich is een cardioversie niet zo ingrijpend.

    0
  • J P avatar
    Mocht u de pech hebben dat desondanks de ablatie toch nog een ritmestroornis krijgt en geen bloedverdunners meer slikt, kan vaak binnen 48u toch een cardioversie gedaan worden zonder antistolling. Het is dus belangrijk dat u zich tijdig meldt bij de eerste harthulp als de ritmestoornis terugkomt en u geen antistolling slikt.

    0
  • C H avatar
    Slik al ruim een jaar tamocor en een bètablokker mocht nu stoppen met bloedverdunners maar wer ik nu weer hartritmestoornisden krijg voel ik me toch onzeker omdat ik geen bloedverdunners slik wat is wijs?

    0
  • L D avatar
    Het is bekend dat ook na meerdere jaren na een succesvolle ablatie het boezemfibrilleren weer kan terug komen; het gaat om ongeveer 1% van de patienten per jaar. We weten dat een verhoogde bloeddruk, die niet goed wordt behandeld, daarbij een belangrijke rol speelt. U voelt bij inspanning een onrustig hart. Meestal zijn dat overslagen en geen boezemfibrilleren. Als deze onzekerheid u hindert op sport weer op te pakken, zou ik toch een inspanningsonderzoek of Holter adviseren.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy