// Zorg algemeen

Herstel na (herhaalde) pericarditis

Hallo,

In juni van dit jaar werd ik gediagnosticeerd met een vijfde pericarditis. In de zomer van 2006 kreeg ik voor het eerst deze diagnose. Ik had toen al 10 jaar lang de diagnose van een auto-immuunziekte (sinds mijn 17de) die steeds ook wordt gezien als onderliggende oorzaak.

Het herstel na de eerste keer (toen ik zowel pericarditis als pleuritis had) ging moeizaam. Het duurde zo'n 20 maanden waarvan 6 maanden in een revalidatiecentrum. Ik werd wat betreft medicijnen behandeld met ibuprofen en hoge doses prednison. Pas in 2014 bij de vierde pericarditis (en de tweede in dat jaar) veranderde de behandeling in colchicine en naproxen. Ik merk dat dat een stuk effectiever is voor snelle behandeling. Toch merk ik dat ik iedere keer verder achteruit ga in algehele conditie en het me steeds niet lukt op mijn oude niveau terug te komen. Daarnaast blijf ik pijn op de borst krijgen bij inspanning. Naarmate ik fitter word, duurt het langer voor die pijn er is. Na rust verdwijnt die weer.

Dit keer leek ik voor het eerst een vlot herstel door te maken en heb ik al een deel van mijn conditie terug maar sinds ruim een week heb ik weer heftige pijn op de borst, gedurende bijna de hele dag. In het ziekenhuis is niets gevonden (dwz geen nieuwe ontsteking of andere hartklachten). Ik gebruik nog steeds de medicatie die me in juni is voorgeschreven (2x naproxen, 2x colchicine). Verder kunnen ze me niet helpen. Ik ben onder behandeling van een cardioloog (naast een reumatoloog voor de auto-immuunziekte).

Uit andere (oudere) berichten op deze site maak ik op dat meer mensen een moeizaam herstel kennen van herhaalde pericarditis. Zijn er ook mensen die wel vlot zijn opgeknapt en hun oude zelf zijn geworden? Ik ben heel benieuwd naar verhalen van anderen.

Hartelijks,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    et,Er is zeker een wisselende tijd van voor het herstel van pericarditis. Tevens maar dat heeft u misschien wel gemerkt is het diagnostiseren soms ook moeilijk. Ik hoop dat u via dit forum reacties krijgt.Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy