// Zorg algemeen

Herstel na ablatie: dag na het sporten blauwe lippen en duizelig en verminderde pompfuntie

Ik heb in het afgelopen jaar 3 ablaties gehad (2 * atriumfib en 1 * flutter). Altijd veel gesport. Probeer mijn conditie weer op peil te krijgen. Op de dag van het sporten gaat het super. Geen hartklachten / ritme stoornissen en mijn hart rtime loopt prima met de inspanning mee omhoog en gaat ook weer prima mee naar beneden in rust. Echter de volgende dag merk ik bij het opstaan dat mijn hartritme iets trager en de pompfunctie 'zachter' is dan normaal, dat ik af en toe duizelig ben en in de loop van de dag soms ook blauwe lippen krijg.....dus niet tijdens of direct na het sporten maar de volgende dag. Als ik dan een week o.i.d.niets doe dan hersteld het zich enigszins maar  begint alles weer van voor af aan.

Iemand enig idee waar dat aan kan liggen? Heb bij mijn Cardiologie om raad gevraagd, maar niemand heeft een antwoord.

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • T P avatar
    Hoe lang is het geleden dat de ablatie heeft plaatsgevonden? Ik ben zelf ook een actief sporter en heb ook een ablatie ondergaan ivm boezemfibrilleren en in mijn geval gaat het nu, 8 maanden na de operatie pas echt weer lekker. Groet

    0
  • P V avatar
    Goed te horen dat de ritmestoornissen nu weg zijn. De klachten waar U nog last van hebt zijn inderdaad niet eenvoudig te verklaren.Wat U beschrijft, een langzame hartslag kan eigenlijk geen kwaad, is vaak juist een teken van gezondheid; de pompkracht van het hart kun je zelf eigenlijk niet goed voelen of bepalen, zeker niet in rust. Blauwe lippen hebben in het algemeen weinig te betekenen, zeker als je ook gewoon kunt sporten. Duizeligheid is een klacht met veel kanten, maar zolang dit niet tot een bijna wegraking leidt, kan het in de regel weinig kwaad.Wat ik wel vaker hoor van mijn patiƫnten, is dat het sporten na een periode van behandelingen minder goed lijkt te dan ervoor. Vaak is hier geen duidelijke verklaring voor te geven, maar misschien hangt het samen met het feit dat er toch een langere tijd verstreken is sinds het begin van de klachten, mensen hun conditie echt weer helemaal moeten opbouwen, en toch weer iets ouder geworden zijn.Uw klachten nu wijzen niet op iets waar ik mij zorgen over zou maken. Ik denk dat het goed is gewoon lekker door te gaan met het sporten, en buiten het sporten niet te veel op het hart of de hartslag te letten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy