// Zorg algemeen

Herstel na ablatie

Hallo, ik heb een vraag na een ablatie. Ik heb nog licht pijn en een soort kramp als ik te lang sta of zit in mijn been. Ook zit er een harde knobbel rond de aanprikplaats. Is dit normaal? Mijn ablatie heeft op 2 juni jl plaatsgevonden. 

Ik heb verder een vrij zwaar staand beroep. Is het verstandig dan weer te gaan werken? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Na een ablatie waarbij via de slagader in de lies de catheters worden opgevoerd kan er een bloeduitstorting ontstaan rond de insteekplaats. Vaak zien mensen dat hun lies en soms ook hun been een flinke blauwe plek vertoond. Deze bloeduitstorting moet worden opgenomen door het lichaam en dit kan tot enkele weken na de ablatie duren. In deze periode is er dikwijls een wat hardere schijf voelbaar rond de aanprikplaats. Soms is er echter meer aan de hand en is er in het vat een zogenaamd aneurysma spurium oftewel en vals aneurysma ontstaan hetgeen de patient ook als een bobbel voelt en wat pijnklachten in de lies geeft. Met een echo onderzoek van de lies is eenvoudig vast te stellen of dit aan de orde is.Mocht er sprake zijn van enkel een bloeduitstorting dan kan belasten geen kwaad en helpt bewegen juist het lichaam om deze bloeduitstorting op te ruimen. Betreft het een vals aneuryma dan zal dit eerst behandeld moeten worden.Bij twijfel is het dus verstandig om even bij je arts naar je lies te laten kijken.Succes ermee

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy