// Zorg algemeen

Herstel ma ablatie ivm avnrt

Goedenavond!9 dagen geleden heb ik (vrouw, toen nog 37 inmiddels 38) een ablatie ondergaan ivm avnrt. De eerste dagen na de ingreep had ik nog veel last van overslagen en hartkloppingen waarvoor ik dan de oude vertrouwde verapamil maar weer tevoorschijn haalde. Dat is sinds 2 dagen een stuk minder. Wel ben ik heel erg moe en is mijn hartslag in rust erg hoog. Ik werk momenteel nog niet (werk als verpleegkundige). Gisteren heb ik wat licht huishoudelijk werk gedaan en wat gewandeld met de hond. Vandaag ben ik zó moe dat er werkelijk niks uit mijn handen komt. Is dit normaal? Wat kan ik verwachten qua herstel? Ik had voor de ingreep wel dagelijks last van mijn hart (ondanks het gebruik van verapamil 3 x dgs) dat is mijns inziens ook wel een aanslag geweest op mijn gezondheid en energielevel. Wie oh wie heeft hier ervaring mee? En kan me (hopelijk) geruststellen dat dit erbij hoort en ik hopelijk snel weer meer energie heb?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


10 REACTIES

 • F H avatar
  Hoi ,Ik heb eind 2017 een ablatie ondergaan voor AVNRT. Doordat ik heel gefocust was op mijn hart heb ik een horloge (Fitbit) gekocht waarop je de hartslag kunt zien. Wat bij mij opvalt is de lage hartslag in rust (rond de 54, soms ook lager). Daar heb ik aan moeten wennen, aangezien een laag ritme ook bij mij een bepaald gevoel geeft. Door het horloge zie ik dan dat het prima in orde is en dat geeft mij heel veel rust. Medicijnen heb ik nooit meer geslikt.

  0
 • A V avatar
  Hoi en Hart Patiënt,Heb vandaag met ziekenhuis gebeld en ze hebben het genoteerd alvast in mijn dossier met mijn vraag voor roesje, dus ik hoop op het :-).

  0
 • H V avatar
  Hoort erbij helaas. Heb zelf 3 ablatie's gehad. 2x AVNRT en 1x AT..Met de nodige complicatie's en een totaal verlies van conditie.De cardio kan prima een lage dosering fentanyl icm diazepam geven tijdens de procedure.Dat haalt de scherpe kanten er vanaf.Slokdarm echo is niet gebruikelijk bij AVNRT , wel bij AF of complexere vormen van VT.

  0
 • H P avatar
  Hoi,Als je zenuwachtig bent neem je toch een diazepam lage dosering. In het Catharinaziekenhuis heb ik bij AVNRT geen slokdarmonderzoek gehad. Daar had ik dan het meeste tegenop gezien, en niet voor de ablatie

  0
 • A V avatar
  Hey ,Mag ik vragen waarom je geen roesje kreeg? Ik lees bij velen ook bij AVNRT dat ze toch een roesje krijgen om wat comfortabeler te voelen en lees dat ze ondanks roesje toch de stoornis kunnen oproepen?

  0
 • P v avatar
  Hoi ,Bij mij is de ablatie ruim 6 weken geleden. Ook ik was (en ben) enorm moe.Van te voren heb ik een paar weken verapamil geslikt, hiervan werd ik ook dusdanig moe en slap dat ik ermee gestopt ben. Ik had een aantal keren per maand AVNRT-aanvallen en moest daar steeds langer van bijkomen.Ik ben voor mijn gevoel dan ook niet in een heel goede conditie aan de ablatie begonnen.Ik werk inmiddels weer halve dagen (ook als vpk) en merk dat dat genoeg is. Ik lig elke middag nog een uur op de bank en kan daarna wel weer wat doen, maar heb de rust echt nog nodig.Twee weken geleden heb ik twee uur langer gewerkt, heb daar twee dagen van moeten herstellen en was daardoor weer een paar stappen terug. Ik denk dus dat rustig aan opbouwen en goed naar je lijf luisteren toch het is, hoe vervelend het ook is.Mijn eigen cardioloog zegt dat vermoeidheid niets met de ablatie te maken kan hebben, maar ik lees hier dat dat wel zo is, ook al is het niet verklaarbaar. Dat stelt me dan toch enigszins gerust... Ik zou me kunnen voorstellen dat je lichaam moet wennen aan het andere prikkelgeleidingscircuit, maar weet niet of dat inderdaad zo is. Sterkte ermee!

  0
 • L R avatar
  Hoi,Veel rusten is de boodschappen. Bij mij heeft het tot 6 weken geduurd tegen ik terug een beetje de oude was en terug energie had om leuke dingen te doen. Zeker normaal na 9 dagen dat je jou zo voelt.Ter zijde, ik had ook wel pericarditis waardoor ik deze symptomen langer had.

  0
 • H V avatar
  Het heeft bij mij ruim 3 uur geduurd. Ik vond het toch niet meevallen. Niet echt pijnlijk maar wel erg onaangenaam, door het telkens opwekken van de ritmestoornis. Vond dat best angstig en vervelend voelen. Ook omdat ik geen roesje mocht en er dus compleet bij was. Ik heb geen slokdarmecho gehad.

  0
 • A V avatar
  Hallo,Mag ik vragen, heeft jouw ablatie ingreep lang geduurd en hoe heb je die ervaren? Moest je ook vooraf een slokdarmecho onderzoek doen?

  0
 • L D avatar
  We kennen het fenomeen dat mensen na een ablatie voor AVNRT een paar weken erg vermoeid kunnen zijn. Het wordt in die weken steeds minder, tot het over is. We begrijpen daar helemaal niets van.Verapamil zal daar geen invloed op hebben, maar ik adviseer u wel om het trachten te stoppen. Het is ook mijn ervaring dat mensen na een ablatie overslagen makkelijker voelen. Ook dat gaat vanzelf over. Ieder mens heeft overslagen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy