// Zorg algemeen

herstel hartslag en bloeddruk na Minimaze operatie

Op 18-11 ben ik onder het mes geweest voor een Minimaze operatie na 3 ablaties en meer dan dan 25 cardioversies in 5 jaar. Het herstel valt me tegen, ik kan 'nachts niet slapen, alleen onder medicatie vanwege benauwdheid en ik heb een  hartslag van 85-90 en een hoge bloeddruk, bovendruk boven de 130 en onderdruk soms boven de 100 en anders  rond de 95.Dit terwijl ik  al meer dan een half jaar ingesteld ben op medicatie,(candesartan 4mg, 1x daags; rivaroxiban 20 mg, 1x daags;,Flecaïnide acetaat,  50mg 2x daags en Verapamil, 40mg 2x daags). Omdat ik mijn leven veel hardgelopen heb is mijn normale hartslag 40 of soms nog lager (37). Mijn vraag: welke betekenis moet of kan ik toekennen aan die  te hoge hartslag en bloeddruk,? Kan een ervaringsdeskundige die een Minimaze operatie gehad heeft mij vertellen op welke termijn de hartslag en bloedruk weer gaan normaliseren? Want daar  is mijn hoop wel op gevestigd. Op 25-11  ben ik overigens  alweer opnieuw  gecardioveteerd omdat de Flutter er weer was, er zijn toen ook nog longfoto's gemaakt,  ik heb geen vocht meer achter de longen, het resultaat van die cardioversie was een daling van de hartslag van 95- naar 85/90.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Het is nog kort na uw operatie. Wij zien vaker versnelde normale ritmes na de operatie. De oorzaak hiervan is niet helemaal duidelijk. Maar de ervaring is dat ze vrijwel steeds binnen weken, uiterlijk enkele maanden, verdwijnen. De oorzaak van uw verhoogde bloeddruk kan ik u niet zeggen. Als die verhoogd blijft zal behandeling noodzakelijk zijn. In de eerste 3 mnd na de operatie komen soms ritmestoornissen voor als uiting van wondgenezing. Als ze daarna nog optreden kan ablatie vaak uitkomst bieden

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy