// Zorg algemeen

Help mij.

Hallo, Ik zal proberen een lang verhaal kort te maken, en ik hoop dat uw mij advies of tips kan geven. Last vanaf mijn 16e van onverklaarbaar flauwvallen (binnen 3-5 sec weg) Verschilt van 2 keer in de maand naar 1 keer in het jaar, geen aanleiding voor en kan elk moment gebeuren. Geen hyperventilatie, geen epilepsie, geen diabetes. Ecg's/hartfilmpjes/holter niks afwijkend te zien. Reveal geplaatst, tijdens een flauwte uitgelezen en asystolie van 5 sec gevonden, precies op de tijd dat ik wegval. hartslag te hoog (min.100 in rust) en last van nervositeit hiervoor bisoprolol waar door het minder wordt/hartslag lager. Draai -tafeltest gedaan, kwam niks uit. EFO uitgevoerd, niks uitzonderlijks gezien buiten een soort tweede ingang bij de bundel van his. Alleen kan dat geen oorzaak zijn van mijn klachten. Het flauwvallen beperkt mij behoorlijk in mijn leven, zoal met autorijden/werken/vakanties. En ook ik wil binnen een paar jaartjes zwanger worden. Maar zolang ik zulke klappers blijf maken, vraag ik me af of het wel verstandig is ?De EFO is afgelopen week geweest en over een aantal weken gaan we alle informatie op tafelgooien en kijken of er nog iets te doen valt ? of dat het hier gewoon stopt en ik ermee moet leren leven. Wat heel erg moeilijk zal zijn. Op de OK vertelde de arts mij dat een pacemaker, die alleen werkt op het moment dat mijn hart een aantal seconden overslaat, mij zou kunnen helpen maar niet altijd ? Aangezien het ook gedeeltelijk aan mijn bloeddruk kan liggen. Ik hoop dat jullie mij advies of tips kunnen geven, voor het gesprek dat ik . Ik hoop dat ik er iets aanheb., dit is namelijk heel belangrijk voor mij. Alvast heel erg bedankt

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Wat een vervelend probleem voor u. Er is als heel veel onderzocht. Een Reveal is een hierbij een belangrijke methode.Er zijn vele oorzaken van flauwvallen, maar, zoals u schrijft, zijn verreweg de meest voorkomende: sterke, acute vaatverwijding, waardoor de bloeddruk heel laag wordt, en een acute hele trage hartslag. Dit zijn de oorzaken van flauwvallen bij de bekende 'triggers' zoals bloedprikken, lang staan, te weinig eten, braken. Een pacemaker heeft mogelijk (!) pas nut als het hart echt heel lang pauzeert, in ieder geval meer dan 5 seconde, zoals bij u. Je wilt natuurlijk ook op jonge leeftijd geen pacemaker als hij je niet helpt.Voelt u het aankomen? Zo ja, dan kun je de aanval vaak onderbreken door de beenspieren aan te spn, of te hurken.Uw cardioloog is u grondig aan het onderzoeken. Als ook deze geen verklaring vindt, dan kunt u overwegen om naar de "syncope" poli in bijv. het AMC in Amsterdam te gaan. Daar werken specialisten die zich alleen richten op flauwvallen. Wellicht zijn er in Nederland op meer plekken dergelijke poli's.Mogelijk kunt u tips van andere mensen die flauwvallen krijgen als u het probleem naar voren brengt in het forum.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy