// Zorg algemeen

heftige overslagen - help

Hallo,

Ik heb sinds 5 maanden `s nachts heftige overslagen. Van de ene op de andere nacht begonnen. In het begin sporadisch, nu bijna iedere nacht. Ik word na een paar uur door een overslag wakker en voel daarna meteen forse uitstraling naar mijn rechterborst/arm. Overdag in activiteit geen (waarneembare) overslagen. De standaardtesten zijn gedaan bij de cardioloog, die waren in orde, wel wat overslagen zichtbaar op de Holter. 
Nu 4 maanden Verpamil 120mg en ik heb sinds 5 maanden geen koffie, weinig zout en nauwelijks alcohol gedronken. Ook aantal weken ademhalingsfysio gehad. Lijkt allemaal geen effect te hebben, overslagen worden regelmatiger. Huisarts en cardioloog kunnen er verder 'weinig mee'. Ik ben inmiddels nogal wanhopig want de overslagen nemen toe en ook mijn gebroken slaap en de continue wetenschap dat 'het' weer gaat komen, zijn slopend. Ik hoop erg dat jullie nog suggesties hebben wat betreft onderzoek en behandeling. 't Begint een dagelijkse hel te worden en ik snak naar duidelijkheid en/of verlichting vd klachten.

Wat kan ik nog proberen, qua leefstijl/medicatie/onderzoek??

Alvast dank voor jullie reacties!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • r v avatar
    Dank voor je reactie . Het lukt mij totaal niet om niet op de klachten te focussen omdat ze mij fysiek (slaapgebrek) en mentaal (uitzichtloos) afbreken. Ik zie mijn leven met de dag afbrokkelen, werk moeten stopzetten en ik sleep me van dag naar dag met de uitzichtloze feiten. Bij de Cardio, huisarts, neuroloog en fysio loopt t vast; de beperkte behandelingen die er waren hebben niets opgeleverd. Het is eigenlijk alleen slechter geworden. Ik heb op zich al jaren overslagen, maar die waren altijd sporadisch en overdag. Daar kon ik prima mee dealen want die hadden geen impact op mijn kwaliteit van leven. Ook de eerste maanden dat ze s nachts kwamen kon ik ze nog 'parkeren' in mijn hoofd. Nu is dat ondoenlijk; het wordt erger, het maakt mijn leven kapot en de behandelopties lijken uitgeput.Is andere medicatie dan Verapamil proberen echt zinloos? Betablockers?? Of nog specifieker onderzoek??En valt er iets over te zeggen of dit nooit meer weggaat of dat de kans groter is dat het een fase is en misschien ooit iets minder wordt? Ik snak naar één normale nacht (en daarmee ook normale dag).

    0
  • F S avatar
    Wat naar voor je dat dit je leven zo is gaan beïnvloeden. Overslagen zijn een normaal verschijnsel en gelukkig is vastgesteld dat het om onschuldige overslagen gaat. Het feit dat ze in rust komen is enerzijds geruststellend maar voor jou tegelijkertijd lastig omdat je daardoor niet aan je rust toe lijkt te komen. Met de zin: "de wetenschap dat het weer gaat komen" raak je voor mijn gevoel de kern van het probleem. Het lijkt alsof je erg gefixeerd bent geraakt op de overslagen en ze daardoor ook steeds beter en meer bent gaan voelen. De behandeling van overslagen is lastig. Soms helpt medicatie maar vaak ook niet en alleen als iemand heel veel overslagen heeft ( zo'n 10000 per dag) dan wordt soms overwogen om met een ablatie te proberen verlichting te brengen. Voor jou is het denk ik vooral belangrijk dat je je realiseert dat het geen kwaad kan en erg niet teveel aandacht aan besteed. Als je s'nachts ervan wakker wordt probeer dan even je aandacht ervan af te lijden inplaats van je er op te focussen. Soms helpt het inderdaad om uit te kijken met koffie, alchohol, en scherpe kruiden (met name vetsin is berucht) Echter als je bij jezelf geen verschil merkt dan heeft het geen zin om jezelf dingen te ontzeggen. Gewoon zorgen voor een actieve leefstijl met gezonde voeding.Sterkte

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy