// Zorg algemeen

hb en angina achtige klachten

Zijn achtige klachten bij laag hb het zelfde als bij verstopte aderen?
En belangrijker : zijn risico,s het zelfde : bijv hartinfarct.? 
Waar is een grens?

Dat lijkt voor de handliggend omdat het hart in beide gevallen te weinig zuurstof krijgt. In mijn geval kreeg ik bij Hb 5,4 en iets daarboven bij wandel inspanning druk op de borst en gelijktijdig ook soortgelijke pijn in mijn bovenbenen. Laatst gemeten hb top was 8,5 maar is nu na 19 dagen weer gedaald naar 7,4. Ik heb nu geen klachten, ook niet bij een uur cardio met hartslag op 120-125. 
Mij hb zal komende weken tgv rectaal bloedverlies weer verder dalen, en vroeg of laat duiken dus weer de angina achtige klachten op.

Ik wil graag nog blijven sporten, vooruitlopend op de operatie, maar is dat nog verantwoord en zo ja tot welk nivo hb dan? Of gewoon doorgaan en stoppen als de klachten komen?

Ik begreep dat men tot een Hb van 6 geen maatregelen neemt. 

Deze website is overigens een goed idee, maar geeft ook wel voer voor discussie.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Het krijgen van druk of pijn op de borst (angina pectoris) ontstaat door een tekort aan zzurstoftoevoer naar de hartspier. Dit kan inderdaad komen door een vernauwing in een van de kransslagaders die het zuurstofrijke bloed naar het hart brengen. Er is dan sprake als het ware van een probleem met de benzineleidingen van het hart. Er kan echter ook een probleem ontstaat als de benzine niet goed is: een laag Hb betekent een lage hoeveelheid rode bloedcellen in het bloed. Die rode bloedcellen vervoeren het zuurstof en zo kan er door een tekort aan rode bloedcellen (laag Hb) eveneens angina pectoris ontstaan. Er bestaat geen absolute ondergrens qua Hb waaronder er pijn op de borst ontstaat, dat kan van patient tot patient verschillen. Het is belangrijk dat u de voor u bekende symptomen in de gaten houdt bij het sporten. Als deze optreden dan stoppen (of gas terugnemen). Succes met uw operatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy