// Zorg algemeen

hartzakje/boezemfibrilleren

Geachte, ben man 48 jaar sinds mijn 23ste leef ik zonder hartzakje,wegens sterk verkalkt pericard werd dit verwijderd,na de operatie kon ik terug veel dingen maar er zijn beperkingen in uithoudingsvermogen,soms overslaan van het hart ganse dagen,soms maanden niets !
Maar sinds 10 tal jaar heb ik boezemfibrilleren gehad 1 x per jaar aanval van +- 8uren die vanzelf stopt,ik krijg medicatie sotalol 2x40mg en rytmonorm 2 x 80 mg en asaflow 80 dag gezien ik maar 44 hartslag heb kan de dosis niet hoger.
Maar de aanvallen komen terug voorral in stress periodes en als ik ziek ben(verkoudheid)buikgriep sinusittes enz…tijdens de aanval ben ik enorm buiten adem,pols +- 160 en zeer onregelmatig,enorm voelbaar omdat ik geen hartzakje heb,ook moet ik enorm urineren 1ste 2 uren.
sinds oktober 2014 al 7 aanvallen op 3maanden altijd tijdens de nacht bijna;bloedwaarden geven aan zeer laag vit D gehalte,tekort aan yzer en rode bloedcellen ! ik denk dat dit de oorzaak en trigger is van de vele aanvallen laatste tijd,uz leuven willen ze een ablatie overwegen,maar ik maak me zorgen omwille van dat ik al geen hartzakje meer heb,en lichte kleplek heb,en een zeer gevoelig hart dat op alles en nog wat reageerd.
Er zou in het verleden nog nooit ablatie zijn gedaan met iemand zonder hartzakje !
Ik voel me een proefkonijn,en ga het momenteel niet laten doen,ik ga proberen mijn bloedwaarden terug op te krikken door ijzer,magnesium en vit D supplementen.
het rare is sinds 2 jaar geen overslagen bijna niet meer gehad,vroeger tot 1200 op 24uur meting,als dat weggegaan is op termijn zouden boezemfibrilleren dan ook kunnen verminderen ? kan de structuur van een hart niet veranderen op termijn ?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Er is bij u zeker sprake van een bijzondere situatie.Over het algemeen wordt boezemfibrilleren in de loop van de tijd altijd meer; het komt steeds vaker en de aanvallen duren langer.Zeker is het verstandig om de factoren en omstandigheden die boezemfibrilleren in de hand werken te verbeteren. Echter, dat is geen behandeling en tijd zal leren of dat uw klachten zal reduceren.Het verwijderen van het hartzakje betekent dat het hartvliesje dat tegen het hart aan ligt wordt verwijderd. Een deel van de linker boezem, de achterwand, is sowieso niet bekleed met een vliesje. Ook ik ken geen eerdere behandeling van een patiƫnt zonder hartvlies. Theoretisch lijkt mij de voornaamste zorg, de kans om een beschadiging van het hart. Nieuwe type katheters, zoals cryo-catheters en PVAC kennen een kleinere kans op perforatie. Het verdwijnen van overslagen betekent niet dat u geen boezemfibrilleren zult krijgen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren