// Zorg algemeen

hartstilstand/infarct bij pacemaker

Goedemiddag,
3 dagen geleden was er op mijn werk een man van 58 jaar die tijdens het sporten niet goed werd en neer viel,hij is meteen gereanimeerd/aed naar het ziekenhuis en is er boven opgekomen en mag vandaag weer naar huis,maar die man had een pacemaker hoorde ze later.
Ik zelf heb een 2 draads pacemaker, dus kwam de vraag wat gebeurd er/hoe komt het dat je ondanks een pacemaker toch een hartstilstand/infarct kan krijgen?
En kan je de aed op de gewone manier plakkers plakken/gebruiken en wat zijn de gevolgen van de aed op de pacemaker??
Alvast bedankt voor uw antwoord.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H H avatar
    Zal voor u en andere omstanders schrikken zijn geweest, gelukkig adequaat gereageerd met gebruikmaking van een AED.Een pacemaker biedt helaas geen bescherming tegen een hartinfarct, een hartinfarct ontstaat door een verstopping in een kransslagader die het hart zelf van bloed voorziet. Een pacemaker dient als vangnet voor een te traag hartritme dat kan ontstaan door problemen in de sinusknoop (onze natuurlijke "pacemaker") of het prikkelgeleidingssysteem in het hart.Een acuut hartinfarct kan gepaard gaan met een hele snelle / onregelmatige levensbedreigende hartritmestoornis, hierbij kan het hart geen bloed meer rondpompen en is er effectief sprake van een hartstilstand. Een pacemaker kan dit niet herstellen, met een AED of een (inwendige) defibrillator kan het normale hartritme wel hersteld worden zodat de circulatie weer op gang komt.De huidige generatie pacemakers zijn goed geïsoleerd tegen elektrische invloeden van buitenaf, het verdient echter wel aanbeveling om bij het gebruik van een AED de plakkers niet direct over een pacemaker te plaatsen (mits je op de hoogte bent dat betrokkene een pacemaker heeft) in het ziekenhuis zal daarna de functie van de pacemaker gecontroleerd moeten worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy