// Zorg algemeen

hartstilstand tijdens sporten

Wat is de kans om tijdens het sporten (voetbal) een plotse hartstilstand te krijgen als je na cardiologisch onderzoek (EKG, echo, fietsproef, CT scan, 24u holter) volledig gezond verklaard bent? 

27 jaar, nog nooit gerookt of drugs genomen, alcohol bij gelegenheden en sport regelmatig.

Wel veel last van pijn op de borst en kortademigheid... 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M M avatar
    Bedankt voor dit snel antwoord; ik zal proberen dit in mijn gedachten te houden, er is bij mij ook Tietze en slokdarmspasmen vastgesteld die de klachten (kunnen) verklaren maar het blijft toch ambetant om niet te denken dat het mijn hart is. Zeker nu die jeugdspeler van Antwerp een hartstilstand heeft gekregen nadat hij ook klachten had maar toch groen licht kreeg van cardiologen...

    0
  • L D avatar
    Na al dit onderzoek is de kans dat u bij sporten iets overkomt echt extreem laag. U zou zich dan meer zorgen moeten maken dat u door de bliksem wordt geraakt. Dit bedoel ik niet flauw, maar geeft de orde van grootte aan, en is ook bedoeld om aan te geven dat niets is uit te sluiten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy