// Zorg algemeen

Hartstilstand

Goeiemorgen,

Afgelopen 23 december heeft een neef van mij 49 jaar tijdens het hart lopen een hartstilstand gekregen en is hier helaas aan overleden. Hij heeft op 19 jarige leeftijd ook een hartstilstand gehad maar ze hebben nooit wat gevonden. Hij is verder de enige in de familie die door dit lot getroffen is. Ik weet wel dat hij een lage rust hartslag had van rond 45 en dat heb ik ook en me vader zit soms zelfs rond de 40. Ik ben zelf 30 jaar en heb vorig jaar een ecg gehad en een echo omdat ik me druk maakte om me lage hartslag, hier is niks uitgekomen. Alles was goed. Na het overlijden van me neef ben ik toch wel weer druk gaan maken, voorderest heeft niemand aan die kant van de familie hartklachten maar toch ben ik bang dat het straks iets erfelijks is en het mij ook kan over komen. Ik ben naar de huisarts gegaan en die zei dat ik me niet zo druk moet maken, dat die kans net zo groot is als bij ieder ander. Wel zei die dat ik me vanaf me 35ste kan laten testen op aderverkalking, omdat bij moeder op haar 55ste al 4 stents heeft gekregen. Heeft me neef gewoon pech gehad?. Of zou het wel degelijk iets erfelijks kunnen zijn? Of had het dan veel vaker in de familie voor moeten komen ? En zal me lage hartslag hier iets mee te maken kunnen hebben? Of kan ik er van uit gaan dat dat gewoon bij me hoort aangezien me vader het ook heeft.

alvast bedankt


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Wat we bedoelen met een hartstilstand is dat het hart geen bloed meer uit pompt. Dat wordt veroorzaakt doordat het hart zo snel klopt dat het effectief stilstaat. Het hart kan ook stilstaan doordat het helemaal niet klopt, maar dat is vrijwel nooit de oorzaak van "een hartstilstand" en dus de reden dat mensen plotseling overlijden. Uw lage hartfrequentie heeft hier dus niets mee te maken.Het feit dat uw neef op 19 jarige leeftijd is gereanimeerd (dat concludeer ik uit uw verhaal) en nu op 49 jarige leeftijd plotseling overlijdt moet je inderdaad doen denken of er niet een erfelijk probleem is. Ik adviseer u dan ook contact op te nemen met de cardioloog die u eerder gezien heeft voor uw trage hartslag. Uw cardioloog kan dan of aanvullend onderzoek doen, of de gegevens nog eens goed bekijken voor deze vraagstelling.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy