// Zorg algemeen

Hartslag vs verzuring

De afgelopen maanden kreeg ik steeds meer moeite met het opbouwen van mijn duurvermogen tijdens het hardlopen. Het moment dat het gewoon niet meer ging diende zich steeds eerder aan. Waar ik vorig jaar relatief eenvoudig 10-15km kon lopen hield het nu al na 2-3km op en moest ik stoppen om op adem te komen. Via de huisarts naar een sportmedisch advies centrum gegaan alwaar ik een fietstest heb ondergaan. Het blijkt dat ik als op het verzuringsmoment zit/nader mijn hartslag juist omlaag(!) gaat. De sportarts had dit nog niet eerder gezien. Uiteraard wordt ik nu doorgestuurd naar de cardioloog, maar wellicht is er iemand op dit forum met eenzelfde ervaring danwel kennis hierover.

Een kleine 2 jaar geleden een uitgebreid hartfunctie onderzoek gehad inclusief fietstest (vanwege familiare belasting) maar was toen met vlag en wimpel geslaagd.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Amende dat uw cardiologisch onderzoek normaal uitvalt, is het verstandig eens met een hardlooptrainer eens naar uw trainingsschema te kijken. En dat specifiek met de vraag hoe uw duurvermogen kan worden verbeterd. Dat zal dan resulteren in een schema met rustig duurwerk over langere afstanden ver onder uw anaerobe drempel. Maar ook met blokkentraining op uw 10 km snelheid, bijv 3x5 min, opbouwend naar 3 a 4x 10 min. Als u verder gezond bent komt het wel goed. Denk er daarnaast aan goed uw rust te nemen! Om met Joop Zoetemelk te spreken: de Tour de France wordt gewonnen in bed!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy