// Zorg algemeen

hartschade ???

Beste mensen van hartvolgers, ik heb na jaren ellende en vermoeidheid na enkele hartinfarcten te horen gekregen dat het de kleine vaatjes zijn, microvasculaire angina pectoris. Van de cardioloog moet ik na 3 x niet helpende nitro spray  toch gaan bellen naar het zkh/112. In februari ook gedaan, weer eens gecatheteriseerd en de grote vaten en stent waren schoon. dus weer de kleine vaatjes.

Ik kreeg ook te horen dat er weer lichte hartschade was en het troponine was te hoog.

Hoe schadelijk is dit, ik heb intussen nog een flink aantal van zulke aanvallen gehad maar ja er is niks aan te doen hoewel er een risico is van een hartinfarct.

Ben wel van plan om bij de eerstvolgende aanval te bellen, het is hinderlijk/pijnlijk, je weet niet hoelang het duurt en de dagen erna ben ik doodvermoeid.

Wat is wijsheid, hoe schadelijk kan het zijn en is er een protocol in een zkh ?

 

Alvast bedankt !


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Hallo.De schade van een infarct is per pesoon verschillend. Als u iedere keer klachten krijgt kan het iedere keer zijn dat er problemen zijn met de vaten. Er zijn geen richtlijnen hoeveel hart catheterisaties iemand mag krijgen en hoeveel dotterbehandelingen het maakt wel uit op welke plaats een vernauwing zit en of er al eerder een stent op die plek in dat zelfde vat geplaatst is. Dan maakt het nog uit hoe makkelijk je er bij kan. En welk vat dicht zit. Maar dat kan alleen gezien worden tijdens een catheterisatie. Dus bij klachten! Altijd bellen als nitroglycerine niet voldoende helpt. En als u een spray of tablet pak.altijd gaan zitten of liggen. Door de spray verlaagd de bloeddruk waardoor u onwel kan worden. Dus als het met twee drie keer sprayen niet zakt. 112 bellen. Die kunnen ter plekken een hartfilmpje maken en zien of deze afwijkend is. Anders zal er via bloedafname gekeken worden of er schade is. Zo ja. Dan zal er een catheterisatie gedaan worden en indien nodig en mogelijk een pci. Een dotterbehandeling. en bellen bij klachten die niet zakken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy