// Zorg algemeen

Hartritmestoornissen en voeding

Beste medevolgers,

Sinds een jaar loop ik de deur plat bij het ziekenhuis om de oorzaak van mijn hartritmestoornissen te vinden.

Veel goede voorlichting, adviezen en groepen maar ik lees weinig tot niets over voeding en dranken zoals koffie, thee of alcohol. 

Of zoek ik gewoon op de verkeerde plek?

Wie heeft tips?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • B G avatar
  . Ik heb ook hartritme stoornissen, gewone angina pectoris en daarnaast de variant Prinz Metal.Ik heb ook een tijdje van alles geprobeerd met voeding, oa minder zout, suiker, bepaalde voeding laten staan en andere voeding (vooral biologisch) juist in te nemen , maar helaas ben ik er nog niet achter of het daar aan ligt. De krampaanvallen komen net zo onregelmatig als anders.....maar toch.....lach niet want ik meen dit serieus.....ik heb ontdekt (omdat ik een grafiek heb gemaakt van mijn aanvallen over de afgelopen twee maanden) dat ik de meest aanvallen na een droge maaltijd bv brood of bv droge warme maaltijd, en s'nachts in bed krijg wer mijn mond erg droog is! Ik ben er es op gaan letten en inderdaad als ik te weinig drink, als ik een droge mond/keel heb komt er meestal een aanval. Een echte aanval voel ik overdag ook aankomen door een droog drukkend gevoel achterin mn keel. Ik drink sinds vandaag meer (thee, koffie of fris) en ik hoop volgende week positieve resultaten te melden. Sterkte! .

  0
 • g z avatar
  medevolgers,Sinds een maand heb ik nu een ICD pacemaker met de bijbehorende medicatie tegen hoge bloeddruk etc. Voordat ik deze pacemaker kreeg heb ik 3 x een hartstilstand gehad. De doktoren gaven het de schuld aan het boezemfibrilleren. Nu een maand verder heb ik elke dag tussen de 179 en 210 hoge bloeddruk, hartslag is dan rond de 78-90. Verder voel ik mij vaak erg onrustig en ook vaak weer tegen het wegvallen aan.De ICD is inmiddels gecheckt en goed bevonden.Ik heb een paar vragen:1. Het lijkt mij niet goed dat ik zulke hoge bloeddruk heb. 2. Is het normaal dat ik die onrust nog steeds heb.3.Het wegvallen is beangstigend en weet niet wat ik hier aan kan doen.Wie kan mij advies geven of heeft hetzelfde meegemaakt?Alvast bedankt.

  0
 • A M avatar
  Bij hartritmestoornissen zoek je naar samenhangen die een handvat bieden om het optreden ervan zo mogelijk gunstig te beinvloeden: treden ze op na te weinig slapen? Na te veel eten? Tijdens of na sporten? Ontdek je zo'n verband, dan kun je daar als patient vaak ook iets mee doen. Dat geldt ook voor koffie en alcohol: sommigen merken duidelijk dat de stoornissen komen na koffie of alcohol. Echter: tenzij sprake is van excessieve inname ervan, kun je zo in het algemeen niet zeggen dat alcohol, koffie of thee bevorderlijk werken op hartritmestoornissen

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy