// Zorg algemeen

hartritmestoornissen en een ernstig verlaagde hartfrequentie

In het voorjaar kreeg ik na een holterkastje te horen dat ik hartritmestoornissen heb, iets meer dan 5%. In juli opgenomen nadat ik onwel werd en in het ziekenhuis werd geconstateerd dat ik een verlaagde hartfrequentie. Gemiddeld 45 en in rust loopt hij verder terug naar 38 en zelfs 33.Bij een ECG vorige week was hij 50. Volgens de arts net op de goede kant van de grens en hoeft er niets aan gedaan te worden. Zelf ervaar ik heel veel klachten, zoals extreme vermoeidheid, ik slaap 's nachts bij niet van de onrust in mijn lijf. Maar ook het gevoel dan hart voelen bonken in mijn lijf. Ik weet even niet hoe het verder moet. Naar mijn werk kan ik niet, het beïnvloed mijn leven in ernstige mate. Heeft iemand nog een idee wat ik kan doen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Een normale snelheid van de hartslag is inderdaad belangrijk om normaal te kunnen functioneren. Te snel en te langzaam kunnen beide klachten veroorzaken.Uit uw verhaal maak ik op dat er ook van beide (snel en langzaam) sprake is. Dat is een bekend fenomeen, zeker bij mensen op leeftijd (>70 jaar). Ik ken uw leeftijd niet, en weet dus niet of dit voor u van toepassing is. Mogelijk slikt u medicijnen die ook de hartslag kunnen vertragen; ook aandoeningen van de schildklier of bijv bloedarmoede, kunnen verstoring van het hartritme veroorzaken.Op zich is een Holter een goede manier om te kijken of uw klachten van vermoeidheid gekoppeld zijn aan een verstoring van het hartritme. Bij een inspanningsonderzoek kun je zien of de hartfrequentie ook goed stijgt als je je inspant. Als u moe bent op momenten dat het hart ook echt te traag gaat ( en er is geen andere verklaring voor de trage hartslag), dan kan een pacemaker een oplossing zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy