// Zorg algemeen

Hartritmestoornissen dochter 12 jaar

Sinds kort  (30/8/2019) hebben wij de diagnose gekregen dat onze dochter lijdt aan zware hartritmestoornissen. Uit het EKG blijkt dat ze 40000 slagen extra doet, wat enorm belastend is voor haar hart! De eerste soort medicijnen die ze voorgeschreven kreeg, werkten niet en integendeel haar humeur ging serieus de dieperik in. Ze is nu gestart met een tweede soort medicatie, maar ze krijgt pijnscheuten in haar borst. Als deze niet aanslaan, moet ze een ablatie ondergaan. Heeft iemand ervaring hiermee, inzake kinderen op deze jonge leeftijd.

Bedankt op voorhand!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M K avatar
    Hallo, Wat ontzettend vervelend voor jullie en jullie dochter.Het maakt je als ouder ook heel onzeker en onrustig.Ook wij zitten hier thuis met een dichter met hartritmestoornissen...Toen ze 6 jaar was zei ze wel eens: mama mijn hartje doet een beetje raar als ik ergens vanaf spring.Toen direct werk van gemaakt...naar de cardioloog geweest...destijds niks mee gedaan.Vervolgens jaren geen klachten.Nu is ze 11 jaar...sinds een paar maanden komen de klachten terug...soms in rust en soms tijdens voetbal of gym hartslag en van 200 per minuut.Ze heeft een card gehad voor een weekje...kon ze wer haar hart op hol ging zelf een filmpje maken en die konden ze in het ziekenhuis uitlezen.Daar kwam volgens de cardioloog uit dat onze dochter last heeft van boesemritme stoornissen.Ze kreeg 3x daags propanolol voorgeschreven.Ook tips gekregen wer ze het weer heeft een handstand te doen..op haar hurken zitten en dan te hoesten..koud water drinken...om het te laten stoppen.Mocht dit vanzelf dan stoppen die hartritmestoornissen dan zei dat iets over de aard van de klacht.Soms werkt dit bij haar...dan klopt het hart weer normaal.Ze heeft inmiddels een ECG gehad en een echo van haar hart en daar is niks uitgekomen...ze mocht ook weer afbouwen van de carddioloog met haar medicijnen. Nu volledig een weekje gestopt...belt haar juf ineens op....uw dochter heeft weer last van een versnelde hartslag...bijna niet te tellen...rond de 200 slagen in een halve minuut.Ik wordt er zo onrustig van...wat nu...ze moest over een half jaar op controle...maar het gedonder begint nu alweer...help...moet ik nu weer contact opnemen met de cardioloog??

    0
  • L D avatar
    Wat een ontzettend vervelend probleem voor uw dochter. In de academische ziekenhuizen van Leiden en Utrecht is veel ervaring met ablatie bij kinderen. Ik adviseer u naar een gespecialiseerd centrum te gaan, als er gebaseerd gaat worden. Wellicht kunt u uw bericht ook op het forum plaatsen. Daarop is de kans groter dat u de ervaringen van andere ouders of patienten kunt ophalen. Ik kan me voorstellen dat u dat graag wilt horen.Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy