// Zorg algemeen

hartritmestoornissen

Hallo,

Ik heb regelmatig last van boezemtachycardie. Ablatie heeft niet geholpen. Helaas werken de betablokkers ook niet meer. Het schijnt zo te zijn dat er cellen in de boezem opvlammen die dan de hartslag overnemen en hun eigen weg gaan. Nu heeft de cardioloog mij geadviseerd om Ivabradine te gaan nemen. Als ik de gebruiksaanwijzing echter lees staat er dat de Ivabradine alleen werkt op de sinusknoop. Nu is mijn vraag of dit dan wel het middel is wat geschikt is voor mij. Zou die ivabradine ook invloed kunnen hebben op die opvlammende cellen in de boezem? Wie kan mij hierin adviseren?

 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J s avatar
    Hartelijk dank voor uw reactie. Helaas is een tweede ablatie voor mij geen optie omdat de cellen nu te dicht bij de sinusknoop zitten. Tijdens de ablatie schijnt het namelijk zo te zijn dat de ritmestoornis is verplaatst naar een plek naast de sinusknoop. Bij een volgende ablatie is de kans te groot dat de sinusknoop beschadigd wordt.

    0
  • L D avatar
    Uw vraag is helemaal terecht. Ivabradine werkt selectief op de sinusknoop en ook ik verwacht dus niet dat dit op "foci" in andere delen van de boezem werkt.Atriale tachycardieen komen via andere elektrische mechanismen in het hart tot stand dan de sinusknoop. De sinusknoop heeft unieke kenmerken en daar werkt ivabradine op.Aan de andere kant, u kunt het proberen, want het is een vriendelijk medicament; maar, meer dan proberen is het niet.Is een tweede ablatie geen optie? Over het algemeen werken ablaties erg goed voor atriale tachycardieen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy