// Zorg algemeen

hartritmestoornissen

Voordat mijn hartritmestoornissen(bij inspanning) begonnen ben ik van een ladder gevallen bovenop mijn buik/borstbeen. Is het mogelijk dat door de val zich littekenweefsel achter het borstbeen heeft gevormd, dat de hartritmestoornissen kan veroorzaken?

Iemand hier ervaringen mee, hartritmestoornis na val of ongeluk.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Interessante en goede vraag!Ik ken de details van uw ritmestoornissen niet, en kan alleen in algemene zin antwoorden. Het hart kan beschadigd raken door een zware val of klap op de borst. Het borstbeen deukt dan zover in dat het hart-weefsel ook beschadigd kan raken. Vaak is het borstbeen dan wel gebroken. Als dat leidt tot litteken weefsel in het hart, dan is dat eigenlijk altijd de rechter hartkamer, die direct onder het borstbeen ligt. Als uw overslagen dus uit de rechter hartkamer komen, dan is deze relatie goed voorstelbaar. Een ander, maar onwaarschijnlijk scenario is dat een hartklep beschadigd is geraakt door de klap, een blow out. Dit kan leiden tot overbelasting van de boezem en daarmee tot ritmestoornissen. Maar, het kan bijna niet anders dan dat u dan ook klachten van kortademigheid of vocht vasthouden heeft. Als de ritmestoornissen uit andere delen van het hart komen, dan is het eigenlijk uitgesloten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy