// Zorg algemeen

Hartritmestoornissen

Vanaf dat ik 15 jaar ben heb ik last een snellere hartslag. Dat gebeurde meestal bij extra inspanning en hooguit 1 of 2 keer per maand. Ik heb toen van mijn cardioloog geleerd dat het overging als ik flink op mijn ogen drukte.

Inmiddels ben ik 70 jaar en heb ik er veel vaker last van (4-5 keer per week) en vooral als ik ga slapen. Het op de ogen drukken helpt nog steeds en meteen. Een paar weken geleden heb ik bij de huisarts een hartfilmpje laten maken; daarop was niets bijzonders te zien.

Moet ik me toch ongerust maken en naar de cardioloog?

Zijn er andere manieren (dan op mijn ogen drukken) om de stoornis op te heffen?

Vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Het vervelende van een hartfilmpje is dat het maar een momentopname is en als je klachten 4x per week voorkomen dan moet je maar net iop het goede moment een hartfilmpje maken om te kunnen zien wat er aan de hand is.Een cardioloog kan ook een ritme registratie van 24 of 48 uur doen dat heet een holter en vergroot de kans dat je zo'n 'aanval' van een snelle hartslag vangt.Het zelf op je ogen drukken is eigenlijk niet zo verstandig. Overleg eens met de huisarts of het niet beter is om toch eens een cardioloog te bezoeken

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy