// Zorg algemeen

Hartritmestoornissen?

Beste,

Zo af en toe heb ik een periode van een paar weken dat mijn hart er 'een potje' van maakt. In het verleden heb ik wel eens een hartfilmpje laten maken, maar dat viel dan net weer in een periode dat mijn hart rustig was en er dus niets te zien viel. De afgelopen weken is weer raak, ik heb nu zelf thuis maar een hartfilmpje gemaakt (ben technisch....), zie bijlage. Te zien zijn 2 wegvallende slagen, zo heb ik ze nu dus de hele dag door en het is echt bloed-irritant.

Is er iemand die iets kan zeggen over het plaatje? Moet ik hier iets mee? 

Met vriendelijke groet,

     Jeroen (50 jaar en redelijk fanatiek sporter)


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • J B avatar
  Dank u wel voor uw reactie, goed om te horen dat het niets ernstigs is nu een cardioloog daadwerkelijk mijn 'klacht' op ECG heeft gezien. Ik zal me er verder niet zo druk om maken, deed ik toch al niet..., en eens verder over VES gaan lezen.

  0
 • H x avatar
  ,Ik lees de laatste tijd veel reacties van jou op allerlei topics hier,dan geef je voedingsadviezen etcMag ik vragen wat je achtergrond is, maw ben je een arts/ voedingsdeskundige/ diƫtist of dergelijke? Alternatieve geneeswijze?

  0
 • J O avatar
  Bij klachten zou ik ook kijken naar het voedingspatroon. Een teveel aan snelle suikers en vooral geraffineerde suikers, zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven van hormonen en neurotransmitters. Ook exorfinen en biogene aminen als histamine en tyramine kunnen ontregelend werken op je systeem. Ook toevoegingen als smaakversterker en zoetstoffen kunnen klachten geven.Verder kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je hele gezondheid ondersteunen. Veel mensen kunnen wel wat extra's gebruiken en zeker als je intensief sport verbruikt je lichaam meer. Ook kan intensief sporten verzuring van je lichaam bevorderen. In het westen hebben de meeste mensen overigens te maken met verzuring. Naast voeding zijn er middelen om te ontzuren.Bij aanhoudend of erger wordende klachten natuurlijk wel naar je huisarts.

  0
 • L D avatar
  Ten eerste ben ik erg onder de indruk dat u zelf een ECG-apparaatje hebt gemaakt!Op het ECG kun je 2 overslagen uit de hartkamer zien, ook wel ventriculaire extrasystole of VES genaamd. Deze veroorzaken de pauze omdat het hart als het ware compenseert voor de te vroege slag. U voelt de eerste slag na de pauze wellicht als een bons. Dat komt omdat het hart door de pauze meer gevuld is en dus meer uitpompt.Het kan geen kwaad, je kunt er niets aan doen. Bij sommige mensen ontstaat het vaker na koffie, alcohol of bij stress. Als het er heel veel zijn, meer dan 5000 per dag, dan is ablatie een optie. Medicijnen helpen heel soms, maar daarvoor is wel een bezoek aan een cardioloog nodig. In ieder geval geen zorgen.Als u op de website zoekt on der hartoverlsagen dan zult u veel ervaringen vinden.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy