// Zorg algemeen

Hartritmestoornis/hormonen/vervolg?

Hallo allemaal,

Ik ben een vrouw van 34 jaar en heb eigenlijk na de geboorte van mijn eerste dochter (4 jaar terug) last gekregevn van PAF (wel spontaan sinusritme na 1-2 uur),en overslagen. Deze klachten kan ik echt koppelen aan mijn hormonen. dit allemaal gepaard in periodes. Heb eenmaal na een eerdere miskraam ontzettend veel last gehad van bf, overlagen en gewoon een geprikkeld hart. Ook dit nam in de loop van de tijd weer af en kon ik weer een beetje genieten. Was inmiddels wel onder controle van de cardioloog dit omdat mijn moeder en zus beide een hartstilstand hebben gehad en icd dragers zijn ( na onderzoek in het AMC is gebleken dat er qua erfeijkheid  geen verband te vinden is). Bij mij zijn diverse onderzoeken gedaan zoals een mri hart, echo cor en holter,ecg. Ben gestart met metoprolol 25 mg.

Tijdens zwangerschap van mijn tweede dochter had ik totaal geen last. ( heerlijk!)

Nu helaas twee weken terug een miskraam op moeten wekken en wederom is het weer een drama, constant overslagen en wederom bf aanval van 2 uur waarbij ik weer in sinus ritme schiet. Maar die overslagen zijn echt killing.

Nu is er wel een voorstel gedaan om in het LUMC een eventuele ablatie te laten doen, nu twijfel ik erg. ik vindt het gewoon een eng idee, en ik weet dat als mijn hormonen weer een beetje normaal zijn het weer wat rustiger zal zijn,maar wil graag van mijn klachten af aangezien dit mij belemmerd in veel dingen, werk en bijvoorbeeld ook sport.

Kortom veel twijfel! nu afwachten.... ablatie.... eventueel medicatie veranderen ? zijn er nog meer medicijnen die goed helpen en mogen bij een eventuele zwangerschap?

 

Ik wil jullie in iedergeval bedanken voor de tijd en moeite die jullie nemen met het beantwoorden van de mailtjes!!!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • Na 7 maanden op een wachtlijst te hebben gestaan ben ik morgen aan de beurt voor de cryoablatie in het LUMC. Ben inmiddels twee dagen gestopt met de tambocor, met weer een geprikkeld hart en ritmestoornis als gevolg. Krijg nu gelijk de bevestiging waarom ik die ablatie ga doen.Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, en zal proberen na verloop van tijd een update van de ablatie hier neer te zetten.

    0
  • Bedankt voor de duidelijke en snelle reactie!... Ik ga contact opnemen met de cardioloog en zal een ablatie overwegen!Groet

    0
  • L D avatar
    ,Wat vervelend voor je dat je op zo'n jonge leeftijd al last hebt van boezemfibrilleren.Op onze website horen we steeds vaker verhalen van vrouwen bij wie de ritmestoornissen door veranderingen in de hormonen (bij menstruatie en zeker bij zwangerschap) beïnvloed worden. Dat is een bekend fenomeen.Ik adviseer je toch om een ablatie serieus te nemen. Hoe eerder je boezemfibrilleren behandeld met ablatie, des te beter zijn de uitkomsten. Bovendien weten we dat medicijnen op de langere termijn eigenlijk niet meer helpen. Na een ablatie kun je heel vaak stopen met de medicijnen, en dat is altijd het voor je volgende zwangerschap.Wat ik nog belangrijk vind om te vertellen is dat bij boezemfibrilleren op zo'n jonge leeftijd er ook soms een "eenvoudige ritmestoornis" is, die dan overgaat in boezemfibrilleren. Als je dan deze eenvoudige ritmestoornis behandeld met ablatie dan is het boezemfibrilleren ook over. Ik noem dat een eenvoudige ritmestoornis, omdat de behandeling veel eenvoudiger is, een vrijwel altijd in 1 keer succesvol. Denk hierbij aan AVNRT OF AVRT (een extra verbinding tussen boezem en kamer). Wat wij bij jonge mensen zoals jij altijd doen bij ablatie is eerst even zoeken naar zo'n eenvoudige ritmestoornis en pas het boezemfibrilleren behandelen als die primaire er niet is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy