// Zorg algemeen

hartritmestoornisen

Bij mij is 5 jaar geleden met succes, de 1e keer een ablatie uitgevoerd.(bevroren)Verder heb ik nergens last van ,tot dat ik 1 glaasje bier of wijn drink.Ik krijg dan een rood gezicht ,en mijn hart begint onrustig en versneld te bonzen .Ik gebruik diverse medicijnen. oa. metformine 850 +Pantroprazol 20 mg+tolbutamide 500 mg +xarelto 20 mg+ metoprolol 25mg(1/2 tablet)+ valsartan 80 mg + crestor 10 mg.Ik ben 68 jaar en in redelijke conditie.Mijn vraag aan U.Zijn er meer mensen die na een ablatie, en geen alcohol meer kunnen verdragen ,of komt het door de medicijnen.In afwachting op een antwoord .

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • R O avatar
  Voor mij geldt dat ik geen alcohol meer mag drinken, omdat is vastgesteld dat alcohol een uitlokkende factor kan zijn voor ritmestoornissen. Maar dat geldt zeker niet voor alle mensen die ritmestoornissen hebben, zo heb ik mij laten vertellen.

  0
 • K A avatar
  Ik heb zelf 2 keer een longvenen ablatie ondergaan in het Catharina ziekenhuis, eind 2012 en begin 2013 om een einde te maken aan het paroxysmaal boezemfibrilleren waarvan ik steeds meer last kreeg. Na de 2e ablatie ben tot op heden vrij gebleven van boezemfibrilleren. Dit heeft een zeer positief effect op mijn leven, mede omdat ik ook geen medicijnen meer slik.Sinds de 2e ablatie heb ik zo nu en dan last van een onrustige hart wat zich uit in perioden met extra systolen. Deze treden vooral op na het nuttigen van (veel) koffie, alcohol of een zware maaltijd. Ook merk ik dat extra systolen optreden na momenten van stress en vermoeidheid. Deze perioden met extra systolen nemen sinds de ablaties af in frequentie en tijdsduur.Conclusie: alchohol is wat mij betreft zeker een trigger van hartritmestoornissen. Dit is ook bekend uit de literatuur. Gezien het aantal verschillende medicijnen dat u slikt zouden deze, eventueel in combinatie met de alcohol, ook van invloed kunnen zijn. Ik adviseer u om daarover advies in te winnen bij uw (huis)arts/apotheker.

  0
 • L D avatar
  Alcohol is een bekende trigger van hartritmestoornissen. U zou dit met een Holter-onderzoek kunnen laten controleren. Alcohol is ook een vaatverwijder (daarom krijgt u een rood gelaat) en verlaagt de bloeddruk. Omdat u 2 bloeddrukverlagers slikt, zou het ook kunnen zijn dat u nogal gevoelig bent voor het bloeddrukverlagende effect van alcohol en dat daardoor uw hart wat heftiger gaat kloppen om te compenseren.Ik adviseer u uw vraag ook bij het forum aan te bieden, zodat u meer patienten bereikt, die ook zouden kunnen reageren op uw interessante vraag. Ik ben ook benieuwd naar deze reacties!

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy