// Zorg algemeen

hartritmestoornis PACS

Beste mevrouw, meneer,

wat een informatieve site is dit! Ben blij met alle informatie. Ik heb hartritmestoornissen die de laatste weken iedere dag aanwezig zijn. Ik heb het vermoeden dat ik deze al jaren heb. Mede omdat mijn broer in december vorig jaar plotseling aan een hartinfarct is overleden, was niet bekend met hartfalen, ben ik voor nadere diagnostiek en advies naar mijn huisarts gegaan. Ter plekke heeft hij een ECG laten maken en zijn diagnose was "PACS". Hij noemde het een onschuldig overslaan van het ritme in de boezem. Ter ondersteuning heeft hij mij Verapamil 40 mgr. voorgeschreven die ik kon innemen wanneer ik dat wilde. Natuurlijk speelt ook bij mij de angst dat ik ter plekke zal neervallen regelmatig een grote rol. Mijn mind gaat dan alle kanten op. Ik wil u vragen of u PACS ook onschuldig vindt? Ik las nl dat de kans aanwezig is dat er door het verstoorde ritme een bloedstolsel los kan schieten? Tevens of u het raadzaam vindt dat ik een cardioloog ga bezoeken voor nader onderzoek van mijn hart en hoe uw mening is mbt de Verapamil?

Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie die zeer wordt gewaardeerd.

Hartelijke groet,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • A d avatar
  ondanks uw laatste uitgebreide info wil ik u toch een paar vragen stellen. Dat komt ws doordat het nu bijna 14 dagen later is, het eea is bezonken en ook heeft plaats gehad.Weet u waardoor PAC's worden veroorzaakt? Hiermee bedoel ik ten gevolge waarvan er een extra overslag plaatsvindt? Hier moet toch iets aan vooraf gaan?En hoe komt het dat ik de ene keer bij het tellen van mijn hartslag een overslag voel die alleen te constateren is door het tellen van mijn hartslag en de andere keer dat ik weet dat ik een overslag heb doordat het zichzelf aankondigt als zijnde oa een zwaar gevoel in mijn hartstreek, kloppen van mijn halsslagader? Het ene is nl zo verschillend van het ander.Ten laatste wil ik u vragen hoe lang zo`n onregelmatigheid gemiddeld kan duren in de vorm zoals ik als laatste beschrijf en wer het een aanval noemt? Ik vind dit belangrijk omdat ik niet goed weet wer ik een Verapamil moet nemen.Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie en groet,

  0
 • A d avatar
  hartelijk dank voor uw gedetailleerde beantwoording van mijn vragen. Hieruit blijkt dat hetgeen aan u wordt gevraagd door u serieus wordt genomen! Nogmaals dank en een prettige (werk) dag,

  0
 • L D avatar
  Dank voor uw complimenten over de website.Uw huisarts heeft helemaal gelijk. PAC's betekent premature atriale contractie, wat zoveel betekent als een overslag uit de boezem. Dit is volstrekt onschuldig en heeft niets te maken met een hartinfarct of plotseling overlijden. Dat betreft de hartkamers en, nogmaals, dat staat helemaal los van elkaar.Boezemfibrilleren komt veel voor, maar dat heeft niets met PAC's te maken. Boezemfibrilleren kan leiden tot stolselvorming, maar ook dat geldt dus niet voor u.Verapamil is ook een goede eerste poging als je er last van hebt.Als u er echt heel veel last van blijft houden, kan verwijzing naar een cardioloog overwogen worden omdat een cardioloog natuurlijk meer tot mijn beschikking heeft voor de behandeling.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy