// Zorg algemeen

Hartritmestoornis, IVF

Goedenavond,

Ik ben een vrouw van 30 jaar.
Geschiedenis: aangeboren hartafwijking (onschuldig maar erg lastig), 3 a 4 keer per jaar hart op hol, in 2016 een ablatie hiervoor gehad en klachten zijn over. Verder gezond.

Wij moeten via IVF onze kinderwens in vervulling laten gaan. Tussen 2016 en vandaag in 2018 hebben we 6 kleine behandelingen gehad met weinig hormonen. en 1 grote behandeling gehad met veel hormonen. Na deze laatste behandeling zo'n 2 maanden geleden kreeg ik klachten. Duizelingen, een heel naar gevoel en snelle hartslag. Inmiddels een holter gedragen en een ecg gehad waarop ook de hartritmestoornis zichtbaar was. De holter gaf aan dat 35 procent boven de 100 x per minuut  zat en tot een hartslag van 150. Daarnaast gaat mijn hartslag van 80 naar 100 en weer terug, veel heen en weer gedurende de hele dag. In rust is mijn hartslag ineens ook gewoon 100. Na de ablatie was mijn hartslag altijd keurig netjes tussen de 70 en 80. Nu heeft mijn cardioloog gezegd dat het niet gevaarlijk is en dat ik nu voor een kindje moet gaan en dus verder kan gaan met de volgende IVF behandeling. Ook heeft hij gezegd dat hij me over 3 maanden weer ziet. 

Ik ben nu erg onzeker geworden over mijn hart en ben er dagelijks bang voor dat ik me weer raar ga voelen en heb ik inmiddels ook een aantal vragen. Hoe weet de cardioloog dat wat ik heb niet gevaarlijk is en als het niet gevaarlijk is waarom dan over 3 maand weer komen? Vandaag viel de afspraak voor over 3 maand op de mat en daarbij zat een ecg en echocardiogram afspraak bij in. Waarom moet ik nog een keer een ecg en daarnaast een echocardiogram als het niet gevaarlijk is? Ook van de medicijnen van IVF is er een verhoogde kans op trombose en nu lees ik op google ook wel eens dat je door hartritmestoornissen ook kans hebt op bloedpropjes.

Ik hoop dat u me wat gerust kunt stellen zodat ik op dit moment niet meer zo bang en onzeker ben en meer kan genieten van onze dochter van 4 en ook vol vertrouwen de volgende behandeling IVF in kan gaan.  

Alvast heel erg bedankt voor uw antwoord.
Met vriendelijke groet, 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Alleen uw cardioloog die toegang heeft tot alle medische gegevens kan u, gefundeerd, geruststellen. Maar, in het algemeen kan ik wel zeggen dat op een Holter altijd goed te zien is of een ritmestoornis gevaarlijk of ongevaarlijk is. Daarop zal uw cardioloog zich gebaseerd hebben.U haalt een aantal zaken door elkaar. Hartritmestoornis is een verzamel-begrip. Een vorm van ritmestoornissen, boezemfibrilleren, kan gepaard gaan met bloedpropjes. Maar, er zijn veel meer andere ritmestoornissen die dat niet risico niet hebben. uw cardioloog had boezemfibrilleren echt gezien en u daarover verteld.Helaas weet u niet wat uw cardioloog dan wel gezien heeft, en dat weet ik dan natuurlijk ook niet. Ik weet dus ook niet waarom uw cardioloog ook nog een echo wil.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy