// Zorg algemeen

hartritmestoornis en ablatie li kamer

hallo, Ik heb al een paar jaar hr stoornis. hr tussen de 60-80. aantal ves ong 1000 tot 1200/24 uur.Heb alle gangbare hr medicatie geprobeerd, doch zonder effect. Na electrofysisch is gebleken dat het probleem in de li kamer zit.cardioloog gaat nu een ablatie uitvoeren.Het probleem is dat ik nergens uitleg kan vinden, over deze ablatie. Het schijnt een moeilijke plek te zijn, en een prikkel opwekken met medicatie, om de plek te traceren is niet mogelijk.Graag wat informatie over deze “' uitzonderlijke'” behandeling . Zijn er misschien mensen, die dit al hebben meegemaakt? heel graag Uw verhaal.Vriendelijk bedankt voor uw aandacht.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U stelt uw vraag ook aan andere mensen die een dergelijke ablatie hebben gehad. Ik voer dergelijke ingrepen vaak uit en geef ook graag commentaar.U heeft overslagen en die kunnen uit de linker kamer komen. Het ongelukkige is dat deze overslagen niet op te wekken zijn, en je ze alleen kunt ableren als ze er zijn. Dat is een lastig probleem. Ik ken meerdere mensen die 35.000 overslagen per dag hebben, maar eenmaal op de behandelkamer, gedurende 2 uur wachten nul. Daar kan niemand wat aan doen.Wat het soms ook lastig maakt is dat de oorsprong van de overslagen heel moeilijk, of niet te bereiken is, of met grote risico's. Soms zit de oorsprong aan de buitenzijde van het hart, net onder een grote krans-slagader; dan kunnen we niet ableren, omdat het risico op het beschadigen van dit kransslagader veel te groot is. Soms zit het plekje midden in het tussenschot en kunnen we er ook niet bij. Op andere plekken is het lastig, maar wel prima te doen, zoals op andere plekken aan de buitenkant van het hart, of in de aorta-hartklep. Andere plekken zijn weer heel makkelijk te benaderen. Helaas liggen al deze plekjes dicht bij elkaar en weten de de exacte lokatie pas als de overslagen aanwezig zijn en we met een katheter gezocht hebben; we kunnen dat niet van te voren op basis van het ECG met zoveel detail weten, we weten het dan alleen met een paar cm nauwkeurigheid.De behandeling is niet zo uitzonderlijk, naar mijn mening.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy