// Zorg algemeen

hartritmestoornis die steeds wat langer duren

Ik ben een vrouw van 40 jaar en al jaren bekend met klachten.

Sinds ogeveer 8 jaar ben ik bekend met supraventriculaire extra systolen.

Daarbij is er in het begin op de holter een VT gezien. Echter daarna nooit meer. Dit was voor mijn cardioloog destijds wel de reden om mij onder controle te houden. Uiteindelijk ben ik doorgestuurd naar zijn collega die gespecialiseerd is in genetische cardiologie. Na een anamnese is er besloten om verder geen genetisch onderzoek te doen.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende onderzoeken gehad door meerdere cardiologen. Van fietstest, holter, echo's, 2 x MRI (waarvan de laatste in 2014) , looprecorder en twee weekse registratie. Daar zijn enkel de extrasystolen te zien.

Heel vervelend want het maakt me soms erg bang maar volgens de cardiologen kan het geen kwaad. Soms lukt het om me hier bij neer te leggen en soms lukt dit niet en wordt ik er erg onrustig van.

Sinds jaren gebruik ik Bisoprololfumaraat, nu nog maar een half tabletje van 2,5 mg. De klachten blijven echter aanwezig. Er is geen pijl op te trekken. Soms heb ik dagen geen klachten en soms meerdere overslagen per minuut. 

Het ECG van oktober 2015 en april 2016 gaf een laag voltage van het hart weer. Dit was nooit eerder gezien. De cardioloog zegt dat dit van alles kan betekenen en dat ze het in de gaten houden. Voor mij wel weer iets extra's om me zorgen om te maken.

Nu ben ik al tijden moe en sport al jaren niet meer vanwege de angst dat ik daar ritmestoornis mee op wek. Mijn conditie is dus slecht op dit moment. Daarbij heb ik het vaak ook erg koud. Dit heb ik nooit met mijn cardioloog besproken.

Ik vraag me nu echter af of mijn consitie "gewoon" slecht is en daardoor mogelijk een laag voltage van het hart heb of dat er toch iets mis is met mijn hart en dat daardoor mijn conditie achteruit gaat. Misschien kan u hier ook een antwoord op geven?

De klachten van de ritme stoornissen zijn op dit moment aan het toenemen. Niet zozeer de frequentie maar wel de duur van de overslagen. Voorheen duurde dit maar een paar seconden. De laaste keren duurde dit vele malen langer. Vandaag zelfs zo rond de 20 seconden. Ik dacht dat het niet meer over zou gaan. Erg beangstigend. Hoe kan het dat dit langer duurt dan voorheen? 

Ik moet in november weer terug naar mijn cardioloog ter controle. Dan krijg ik weer een fietstest en holter onderzoek. Echter vraag ik mij af of dit zo lang kan wachten aangezien de klachten langer duren.

Kortom ik heb heel wat vragen. Ik hoop dat u mij hier een antwoord op kan geven.

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • B V avatar
    Goedemorgen,Eerst een stukje "geschiedenis". Ik ben al jaren bekend met overslagen. En in 2008 is er op het Holteronderzoek eenmalig een VT gezien.De afgelopen jaren 2x een MRI scan gehad van het hart, elk half jaar controle bij mijn cardioloog met de nodige onderzoeken (holter, eventrecorder, echo en fietstest). Een second opinion elders.Vorig jaar vond mijn cardioloog het raadzaam een genetisch onderzoek te doen vanwege mijn verlengde QT-tijd. Hier is echter geen genetische afwijking gevonden.De overslagen nemen de laatste jaren alleen maar toe, zo ook de duur van de overslagen.De afgelopen weken in toenemende mate. Gisteren weer bij de huisarts geweest. Zij voelt aan de pols mijn overslagen. Echter bij het ECG geen "gevangen".Wel geeft het ECG wederom een laag voltage aan. Is sinds 2015 ook bij de cardioloog het geval.Vraag me wel sterk af wat dit lage voltage inhoudt aangezien ik zeer smal ben. Maak me hier toch wat ongerust over.Vandaag van 1,25 mg bisoprolol overgestapt naar 2,5 mg. Kijken of de overslagen hiermee wat verminderen.In overleg met de poli is er besloten om volgende week een nieuw Holteronderzoek te doen. Eind december staat mijn controle afspraak bij de cardioloog.Blijf me zorgen maken om het feit dat dit alles ( VT + overslagen + verlengd QT tijd + laag voltage) toch een hartaandoening is. Denk er zelfs aan nogmaals een second opinion aan te vragen. Misschien kunt u mij hier in adviseren?

    0
  • L D avatar
    U stelt veel vragen, die een specifiek antwoord, op uw situatie toegespitst, zouden moeten krijgen, maar dit kan ik u, op deze website, niet geven. Daarvoor is echt veel meer medische informatie nodig. In ieder geval is duidelijk dat u erg ongerust bent, maar uw verhaal geeft mijn geen aanleiding om bezorgd te worden. U heeft er last van, maar dat is iets anders dan iets gevaarlijks onder geleden hebben.Een laag voltage op het ECG kan heel veel beteken. Ten eerste, wat is laag? Bij mensen met overgewicht zijn de voltages lager. Soms varieert het ook iets. Er zijn definities over hele lage voltages, we noemen dat microvoltages; dan is er wel wat aan de hand, maar dat wordt niet bedoeld met lage voltages.U vertelt dat u artikel overslagen heeft. Dat is niet gevaarlijk, maar wel hinderlijk. Soms helpen andere medicijnen wel, zoals flecainide. Dat helpt vooral als u in rust last heeft. Vraag maar eens aan uw cardioloog. Alleen als u de hartkloppingen u veel meer last bezorgen is een eerder bezoek aan de cardioloog zinvol.Als u al zoveel onderzoek heeft gehad, zie ik geen reden om niet te gaan sporten. In het ergste geval krijgt u uw hartkloppingen.Sterkte.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy