// Zorg algemeen

Hartritmestoornis bloeddrukmeter?

Goedemiddag,

Ik ben nu 28 wkn zwanger en heb een normaal functionerende Bicuspide aortaklep met slanke aorta.

Ik controleer soms zelf mijn bloeddruk thuis (merk Beurer) en zit gemiddeld rond de 100/60, hartslag tussen 60 en 80. Dit was voor de zwangerschap ook zo dus is tot nu toe ongewijzigd. Wel geeft de bloeddruk meter soms een icoontje weer van ‘hartritmestoornis’. Als ik dan later weer meet, wordt het niet meer weergegeven.

Mijn vraag is of het door zwangerschap kan lijken alsof je een hartritmestoornis hebt (door meer bloedvolume) terwijl dit eigenlijk niet zo is?

Zou de bloeddruk meter dit beeld misschien ook kunnen weergeven als je niet zwanger bent maar nadat je je bijv ingespannen hebt? Ik probeer het beter te begrijpen..

Ik heb overigens binnenkort de 2e controle bij de cardioloog maar wilde dit toch hier vast vragen.

Alvast bedankt!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • L d avatar
  Ik heb nog geen reactie ontvangen op mijn laatste bericht.

  0
 • L d avatar
  Goedemiddag,Ik heb een controle hartecho gehad bij 30 weken zwangerschap en de tweeslippige aortaklep functioneert gewoon nog normaal (ongewijzigd tov laatste periodieke echo's) en dit geldt ook voor de aortadiameter (33 mm).Ik mag zonder medische indicatie bevallen :) Wat ik alleen vergeten ben is of de aorta alsnog wat verwijd kan geraken in de komende weken.. of dat de huidige termijn een goede indicatie/voorspeller is. (Mijn cardioloog zei dat ze dit vanaf 30 weken controleren, ivm de invloed vd zwangerschapshormonen op het lichaam en ik zat dus net in de 31e week met de echo).

  0
 • F S avatar
  Het duid op een onregelmatigheid in de hartslag. Dit zou kunnen berusten op een ritmestoornis maar het meest voor de hand liggende is onregelmatigheid in het ritme door extraslagen. Dit is een volstrekt normaal verschijnsel dat vrijwel iedereen in meer of mindere mate heeft.Een zwangerschap brengt grote veranderingen in het lichaam teweeg, het is dan ook niet ondenkbaar dat je voorheen maar heel som een extraslag had en nu wat meer waardoor de bloeddrukmeter ze soms wel en soms niet oppikt.Maar zoals gezegd extraslagen zijn normaal en geen reden tot bezorgdheid

  0
 • L d avatar
  Ok bedankt voor de snelle reactie.1) Maar wat zou dat kunnen betekenen? Is het wel een indicatie van een mogelijke ritmestoornis? 2) Of komt dat vaker voor bij zwangerschappen zonder dat er daadwerkelijk wat aan de hand is?3) Zou de bloeddrukmeter dit beeld misschien ook kunnen weergeven als je niet zwanger bent maar nadat je je bijv ingespn hebt?

  0
 • F S avatar
  Een bloeddrukmeter kan alleen constateren of een hartslag regelmatig is of niet. Hij is niet in staat een ritmestoornis vast te stellen. Het enige wat je dus zou kunnen aangeven bij de cardioloog is dat je polsslag volgens je bloeddrukmeter niet altijd regelmatig is.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy