// Zorg algemeen

Hartritmestoornis bij Angina Pectoris

Komen hartritmestoornissen vaker voor bij patiënten met Angina Pectoris? En is een ablatie dan ook een goede optie, omdat de hartslag na ablatie hoger is en bij Angina Pectoris juist iets lager wordt gehouden?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het klopt dat we bij angina pectoris (pijn op de borst door zuurstofgebrek van een deel van de hartspier door een vaatvernauwing) medicijnen geven om de hartslag te vertragen. Dit doen we omdat het hart dan minder zuurstof nodig heeft.Ritmestoornissen is een breed begrip, maar het betekent altijd dat het ritme abnormaal is en te snel. Ablatie kan nooit de medicijnen vervangen die gebruikt worden om de normale hartslag nog wat trager te maken. Ablatie werkt alleen bij abnormale hartritmes.Het is inderdaad zo dat ritmestoornissen vaker kunnen voorkomen bij mensen die ook pijn op de borst hebben, of hebben gehad. Als die vaatvernauwingen ook hebben geleid tot een infarct, of tot een verzwakte hartspier, dan wordt het hart gevoeliger voor boezemfibrilleren of voor ritmestoornissen uit de hartkamer, en die noemen we kamer-ritmestoornissen. Alleen pijn op de borst, zonder infarcten of andere schade aan het hart, geeft niet eerder hartritmestoornissen!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy