// Zorg algemeen

Hartritmestoornis

In een antwoord vangaf hij aan dat ook smaakzouten (fehcin) ritme verstorend kan werken.1. Waar kan ik op internet vinden welke zouten dat allemaal zijn? En waar zijn deze zouten in verwerkt.Zijn dat een E-nummers?Voedingscentrum.nl geeft geen duidelijkheid.2. Hoe wordt vastgesteld welk soort ritme stoornis iemand heeft?3. Ik ben er achter gekomen dat ook cafeïne vrij koffie bij mij na de hoofdmaaltijd verstorend is op mijn hartritme. Kennelijk zit er toch cafeïne in cafeïnevrije koffie(?). Sinds ik geen koffie meer gebruik na de maaltijd ( ± 18:00 uur) heb ik geen last meer. Ik gebruik Amiodaron DCL 200mg in het weekend 2 x en door de week 1 x per dag.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Ik zal u vragen een voor een proberen te beantwoorden:1. Dr heeft het over het smaakzout Vetsin ook wel mononatriumglutamaat of afgekort MSG. Het bijbehorende E nummer is E 621. Dit smaakzout wordt met name in de aziatische keuken veel gebruikt maar zit ook nogal eens in pakjes soep of bijvoorbeeld chips. 2. De manier om vast te stellen of er sprake is van een ritmestoornis en zo ja van welke soort is registratie van de electrische activiteit van het hart met behulp van een ECG. Met een gewoon ECG (oftewel hartfilmpje) kun heel eenvoudig je een moment opname maken van het hartritme van iemand. Wil je het hartritme over langere tijd (een of twee dagen) bekijken omdat een ritmestoornis zich maar af en toe voordoet dan is een holter een goede methode. Hierbij worden er een aantal electroden op het lichaam geplakt die zijn verbonden met een kastje dat u op uw lichaam draagt en dat een 24 of 48 uurs registratie van u hartritme verricht. Tenslotte kun je iemand ook nog een implanteerbare recorder geven. Hiermee kan over een periode van bv een jaar gekeken worden naar het hartritme. 3. Er zit in caffeinevrije koffie inderdaad nog een heel klein beetje caffeine. (per kopje 3mg tegenover 85 mg in gewone koffie) Toch kun je je afvragen of het dan wel met de caffeine te maken heeft of eerder met iets anders. Ik hoop dat u het kopje koffie na de maaltijd niet al te zeer mist, anders is het misschien een idee om een keer granenkoffie te proberen.Fijn dat u nu klachtenvrij bent. Hopelijk blijft dat zo. Succes en de hartelijke

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy