// Zorg algemeen

Hartritmestoornis

Ik heb al jaren hartritmestoornis. Door medicatie wordt dit ook onderdrukt en heb daar dan ook geen last van. Maar de afgelopen 2 maanden elke week een keer. In het begin duurde het 1,5 dag voordat het hart weer zelf terug ging naar zijn sinus ritme en nu ongeveer 5 uur. Afgelopen donderdag mezelf op laten nemen om te kijken wat voor ritmestoornis ik nu precies had. Bleek een typische flutter te zijn. Maar ik heb gedurende de gehele dag nu ook last van hartkloppingen of moet ik misschien zeggen kortstondige hartritmestoornis ? Hoe komt het dat ik na jaren geen last te hebben nu het achter elkaar heb en als extra ook nog de hartkloppingen ? Wat kan ik hier aan doen ?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Recentelijk is bij u een typische flutter vastgesteld. Om daar maar mee te beginnen: dit is een ritmestoornis die ontstaat doordat in de rechter boezem een kringstroom snel ronddraait. Deze kringstroom kunnen we makkelijk behandelen met een ablatie-catheter via de lies. Dat is een eenvoudige ingreep, die in 99% meteen lukt en ook geen ernstige risico's kent (wel een bloeduitstorting in de lies). Het gebeurt in de meeste ziekenhuizen in dagbehandeling. Enkele jaren eerder waren er ook "hartritmestoornissen". Dit is een verzamelbegrip, waardoor ik niet specifiek kan antwoorden. Het kan natuurlijk ook een flutter zijn geweest, maar ook boezemfibrilleren. Deze komen vaker tezamen voor en op het ECG is het verschil makkelijk te zien. Zeker als u toen ook een flutter had, zou ik een ablatie van de flutter serieus overwegen.Het antwoord op uw vraag waarom het na jaren toch terug komt moet u maar als volgt zien: deze ritmestoornissen zijn toch een soort teken van "veroudering" van het hart (net als rimpels in het gelaat). De processen kunnen tijdelijk vaak onderdrukt worden met medicijnen, maar heel vaak werkt dat, met het voortschrijden van de "veroudering" uiteindelijk niet meer. Dan is echt reparatie nodig met een ablatie. U begrijpt dat ik hier het begrip "veroudering" niet al te letterlijk gebruik! Het is een sterke vereenvoudiging van wat zich in het hart afspeelt, maar het is mogelijk wel een helder begrip om het in dit antwoord duidelijk te kunnen maken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy