// Zorg algemeen

hartritmestoornis

graag zou ik willen weten of ik er goed aan doe om nog een keer een ablatie te laten doen. In het UMCG heb ik het 5 jaar geleden laten doen, niet geholpen daarna een hematoom in de lies, week ziekenhuis opname en geopereerd om de bloeding te stoppen, 20 mei in het MC Leeuwarden laten doen is ook niks geworden omdat ik weer een bloeding kreeg in de lies die niet direct wou stoppen dus ablatie kon niet verder. Nu geweest voor een gesprek en de arts wil het nog wel een keer doen maar dan via de andere lies maar hij heeft het nog nooit gedaan op die kant., hij durft het wel aan maar ik twijfel nu toch wel hoe wel ik heb gezegd dat ik nog wel een keer ga want om de dag last van hartritmestoornis is geen pretje als het 34 uur aan houd en een stroomstoot niet werkt.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • f h avatar
    laat even weten dat ik op 3juli de ablatie heb gehad . Het was nog een hele klus via de linker lies, bont en blauw maar tot nu toe gaat alles prima op zo af en toe een paar overslagen na .GRT.

    0
  • F S avatar
    U heeft ook wel pech gehad zeg en ik kan me voorstellen dat u na 2 mindere ervaringen wat huiverig bent geworden om nogmaals een ablatie te ondergaan. Echter uw ritmestoornissen lijken nu toch wel een erg grote invloed te hebben op uw kwalitiet van leven. De afweging hoe nu verder maakt u samen met uw cardioloog en eventueel kunt u overwegen om voor een "second opinion" te kiezen om ook de mening van een andere onafhankelijke (ritme)cardioloog te horen. Belangrijke factoren om in uw overwegingen mee te nemen zijn; wat is volgens de cardioloog de succeskans van een ablatie bij uw ritmestoornis, hoe groot is de kans op complicatie's en hoe bedreigend cq belastend zijn deze complicatie's maar ook wat is de invloed van uw ritmestoornissen en uw huidige medicijngebruik op het dagelijks leven en op uw gezondheid op langere termijn.Belangrijk voor u om te weten is dat een ablatie technisch gezien via beide liezen kan plaatsvinden. Bij een eventuele second opinion kunt u ook navragen wat de ervaring van andere cardiologen is ten aanzien van het werken via de andere lies.Veel sterkte met het nemen van een beslissing.

    0

Je moet Inloggen om te reageren