// Zorg algemeen

hartritmestoornis?

 

Ik ben een vrouw van 36 en sinds mijn pubertijd heb ik een keer de zoveel tijd een aanval van wat ik denk dat een hartritmestoornis is. Het hart slaat dan even over om vervolgens uit het normale ritme te "schieten" en heel snel en oppervlakkig te kloppen. Ik krijg het dan benauwd, ben licht in het hoofd, zweterig en wordt erg bang. Ik ben nog nooit flauwgevallen of heb er pijn bij gehad. Na een paar minuten voel ik een harde slag en schiet het weer terug in het goede ritme. Ik heb dit ongeveer 3 a 4 keer per jaar. Dit jaar ben ik het gaan bijhouden en zit ik op 2 aanvallen die ongeveer 15 minuten duurden. Het lijkt alsof het uitgelokt word door een bepaalde manier van ademen en/of bukken. De laatste werd veroorzaakt door een lachbui. Ik voel vaker dat mijn hart raar wil gaan kloppen maar dan kan ik het voorkomen door even anders te ademen of druk op de borstkast te zetten door bepaalde spieren aan te spannen. Het is heel moeilijk uit te leggen. Ik ben vroeger al verscheidene malen onderzocht door cardiologen maar er is nooit iets uitgekomen anders dan "mijn systeem wat gevoeliger is en daardoor sterker reageert op prikkels" Deze aanvallen zijn echter nooit vastgelegd omdat ze nooit voorkwamen op het moment dat ik een kastje droeg. Ze zeiden dat, zolang het hart zichzelf corrigeert, het geen kwaad kan maar ik vind deze aanvallen heel eng! Ben altijd bang dat ze niet meer overgaan en ik cardioversie moet ondergaan of zelfs doodga! Ik slik al jaren 40mg sotalol maar ik heb niet het idee dat dat iets doet voor de aanvallen. Ik vraag me af of het echt geen kwaad kan?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U legt juist heel goed uit wat er gebeurt, en dat is voor mij geen onbekend verhaal.Het klinkt sterk naar een SVT, oftewel supraventriculaire tachycardie. Daar hoort bij dat het in de puberteit begint, acuut start en stopt en te onderbreken is.Voorbeelden van een SVT zijn AVNRT, of een concealed bypass, of een WPW. Dat zijn afkortingen voor typen van SVT, die stuk voor stuk goed te behandelen zijn met een ablatie. Als regel willen we graag ECG-documentatie tijdens uw klachten, maar soms lukt dat simpelweg niet.Bespreek dus toch maar eens of ablatie niet iets voor u is, dan wel verwijzing naar een ziekenhuis waar ablaties worden uitgevoerd. Sotalol zal inderdaad niet werken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy