// Zorg algemeen

Hartritme verhoogd in rust

Volgens de cardioloog is mijn hart gezond o.b.v. een inspanningstest. Ik sport met veel plezier en heb laatst nog 10 km in 53 minuten gerend. Dus met de conditie is het oke.

Ik heb af en toe last van verhoogde hartfrequentie (125 - 145) in rust gedurende 30 min - 3 uur. Laatst gezien dat ook in mijn slaap het voorkomt. De cardioloog gaf aan dat ik zelf de oorzaak moet uitzoeken.

Ik ben er nog niet achter. Zijn er mensen met ervaring en wat zou de oorzaak kunnen zijn. Ik moet voordat het begint veelal boeren en heb een vervelend gevoel in mijn maag.

Een stevige inspanningen, tijdens zo'n verhoging, gaat niet en voelt zeer onprettig...duizelig e.d.

Met vriendelijke groet,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • L D avatar
  Ik ben blij dat ik dit even kan ophelderen. Mijn advies was gebaseerd op de klachten, die je beschreef. Het leek mij belangrijk om zeker te weten dat alles normaal is. Ik bedoelde niet te zeggen dat ik dacht dat er wat mis is met het hart.Ik hoop dat u begrijpt dat ik niet helderziend ben (grapje). Ik mis tenslotte alle medische informatie, en kan u niet zo behandelen. Met deze website kunnen we alleen algemene informatie geven.

  0
 • W v avatar
  @ Misschien te weinig info gegeven? Of onduidelijke info! Denk dat het voor een cardioloog lastig is om online een diagnose te stellen. zal afgegaan zijn op de beperkte info die jij hem gegeven hebt.

  0
 • J C avatar
  Dank voor de reactie!Ik heb via de huisarts een Event recorder om gehad. Na wat miscommunicatie met de huisarts toch maar naar de cardioloog gegaan. Ik heb een event meegenomen en die zag niets bijzonders maar meldde ook dat de kwaliteit te mager was. Hij zei dat, mede door het goede ECG tijdens inspanningstest, er niets met mijn hart de hand is....! Ben benieuwd waarom u denkt dat het aan mijn hart ligt?Ik dronk twee glazen wijn per dag en drink nu alleen in het weekend. De stoornissen zijn minder lijkt het.Ik vraag mij af welke triggers er zijn en hoe je er achter kunt komen welke het veroorzaakt?Met groet!,

  0
 • H V avatar
  Hallo, Ik weet nog niet hoe dit werkt en ik hoop dat ik de vraag ook op het juiste plaats.Ik heb momenteel een eventrecorder om. Nu kan ik hierop ook zien hoe hoog mijn hartslag is. Vandaag werd ik wakker en zag ik dat mijn hartslag 150 was? Terwijl ik nog niks had gedaan.. was alleen naar de badkamer gelopen. Als ik niet op de eventrecorder had gekeken, had ik hier ook niks van gemerkt dat ie zo hoog was. Ik heb meestal last van: hartkloppingen, snelle hartslag, (draai)duizeligheid, kortademigheid, hartoverslagen. Vraag mij af hoe dit kan? Van de hartslag van 150 bij net wakker worden. Alvast bedankt!

  0
 • L D avatar
  Het klinkt zeker niet verontrustend, maar ik kan goed begrijpen dat het vervelend is voor u.Als het tot 3 uur kan duren, dan raad ik u ten zeerste aan om een ECG te laten maken op het moment van uw klachten. Dat zou ook bij de huisarts kunnen als deze een ECG-apparaat heeft.Alleen dan kunnen we de diagnose stellen en bespreken wat er aan te doen is. Bijna altijd is het goed te verhelpen. U kunt misschien de uitlokkende factoren herleiden, maar de oorzaak, zoals uw cardioloog zegt, ligt toch echt in uw hart.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy