// Zorg algemeen

Hartritme stoornissen, kan ik mijn medicatie gewoon slikken?

Ik zal beginnen bij het begin.2010 ben ik bevallen van een dochter. 8 weken hierna kreeg ik een te snel werkende schildklier met als gevolg in rust een hartslag van 180 slagen pm. Ik heb hiervoor bèta blockers gekregen metoprolol 100 mg. Na 2 maanden na het begin van de afwijkende bloedwaarden normaliseerde mijn schildklier zichzelf en moest ik van de huisarts van de een op de andere dag per direct stoppen. Niet afbouwen met de medicatie. Als gevolg 1 nacht erna wakker badend in het zweet, zeer verhoogdravend hartslag en non stop hartoverslagen. Destijds moest ik weer beginnen met slikken van de medicatie en toen afgebouwd. Echter zijn de hartoverslagen nooit echt helemaal weg gegaan.Tot ik zwanger werd de tweede keer(2012). 9 maander top fit geen een hart overslag. Maar na de bevalling 12 weken erna om precies te zijn sloeg mijn hart weer op hol door mijn schildklier en moest ik weer medicijnen slikken. Erna netjes afgebouwd.Het zou fijn zijn dat ik had kunnen zeggen dat ik geen last meer heb, helaas is het hierna nooit meer over gegaan. ik heb 1800 overslagen per dag. En slikte hiervoor 25 mg metropolol.Nu moet ik vanaf vandaag eigenlijk 120mg verapamil gaan slikken en dat vind ik enorm eng. Weer een nieuw medicijn en komt dat wel goed met de bijwerkingen?Ik heb eigenlijk meerdere vragen.Kan het zo zijn dat het abrupt stoppen van de medicatie na de eerste zwangerschap de oorzaak is van het blijvende last houden?Is het niet merkwaardig dat ik tijdens 9 maanden zwangerschap bij de tweede niet een overslag of versnelling heb ervaren? En hoe is dit mogelijk?Kan ik de 120 mg verapamil met gereguleerde afgifte zorgeloos slikken?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M S avatar
    Gekke vraag misschien maar loop je bij een internist/ endocrinoloog? Voor je schildklier!Zelf heb ik ook een te snel werkende schildklier, en mijn hart reageerd daar ook gelijk op. Laat je verwijzen naar een endocrinoloog die kan dan met je cardioloog overleggen over het hoeven wat. Het is allemaal heel ingewikkeld maar ik hoop dat je er uitkomt zeker omdat je ook een moeder bent met kinderen. En je energie daar aan wilt besteden. Wens je veel sterkte en succes.

    0
  • W J avatar
    Geachte mw ik merk dat u zich behoorlijk zorgen maakt. Ten eerste kan het inderdaad zo zijn dat door abrupt stoppen met wat hogere dosering bètablokker een reactie optreedt met tijdelijk meer klachten. Afbouwen is dan beter. Het abrupt afbouwen van de medicatie destijds is echter niet de verklaring van de huidige aanblijvende klachten.Dat u zo fraai klachtenvrij was tijdens uw zwangerschap is opmerkelijk, maar niet heel merkwaardig. Het is bekend dat hormonale schommelingen een belangrijke invloed kunnen hebben op het optreden van overslagen of ritmestoornissen, dat is echter sterk individueel bepaald. U vraagt of u de verapamil 120 mg zorgeloos kunt slikken: de indicatie voor medicatie voor overslagen wordt uitsluitend bepaald door uw klachten ervan. Als u last heeft dan kun je proberen het te onderdrukken met medicatie. Verapamil is een veilig medicijn, of er bijwerkingen optreden is een kwestie van proberen, 120 mg is een lage dosering. groet.

    0

Je moet Inloggen om te reageren