// Zorg algemeen

Hartritme stoornis AVNRT

Mijn vriendin (51) heeft in het verleden last van heftige aanvallen hartkloppingen gehad. Na onderzoek bleek het hoogstwaarschijnlijk om AVNRT te gaan. De aanvallen kwamen om het jaar, 2 jaar en soms om de maand. Nu is de laatste aanval 1,5 jaar geleden. Gelukkig! Voor de zekerheid heeft zij van de huisarts Verapamil gekregen, indien zich een aanval voordoet kan dit helpen.
Aanvallen komen plotseling en stoppen ook plotseling. Wisselend van 30 min. tot soms 2,5 uur (waarbij ze dan misselijk wordt).
Mijn vraag: wij gaan binnenkort naar Canada, een lange vliegreis, ze heeft 1,5 jaar geen aanval gehad. Is het verantwoord om zo'n lange reis te maken, en werkt Veapamil in een vliegtuig? Graag uw advies.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Een AVNRT is een 'goedaardige' ritmestoornis, die wel heel vervelend en bedreigend is, maar niet levensbedreigend.Verapamil werkt ook in een vliegtuig. Er zijn ook nog andere manieren die ook soms werken om het te laten stoppen, zoals het stevig masseren op de oogbollen, of op 1 van de halsslagaders (niet allebei tegelijk en masseren op de plek waar je in je hals het hart voelt kloppen). Adem in houden en persen kan ook helpen.Tot slot wil ik jullie, voor de langere termijn, ook een ablatie ter overweging geven. Het is een efficiente behandeling, met een zeer kleine kans op complicaties in de ziekenhuizen waar deze behandeling vaak wordt uitgevoerd. Ook al zijn de aanvallen niet frequent, heeft de AVNRT toch een grote impact op jullie leven vanwege het anticiperen op een nieuwe aanval.Goede reis!

    0

Je moet Inloggen om te reageren