// Zorg algemeen

Hartritme of boezemfibrilleren

Ik ben nu zo'n drie jaar belast met hartritmestoornissen of boezemfibrilleren.

De echte diagnose is mij nog onbekend.

Wat ik wel ervaar en steeds meld is: dat wanneer ik bij een fysio of shiatsu massage geweest ben waar een plek boven in mijn rug wordt getriggerd, ik erop kan wachten dat mijn hart van slag gaat. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling varieerd ook de reactie. Bij Shiatsu is het hart iets van slag, maar wel merkbaar. Wanneer de fysio de plek flink behandeld gaat het hart helemaal uit zijn rol. Duizelig, misselijk, benauwd kortom vervelende momenten. Het maakt me heel onzeker dat ik nergens serieus genomen wordt. De cardio, huisarts, toenmalige fysio.

Nu wil ik die bewuste spier laten behandelen om te ontspannen door DRY Needling, maar vraag me ook af wat er gebeurd. Het kan zijn dat het weer van slag raakt, maar dan is het voor mij helemaal zeker. Of... dat door het ontspannen van de spier er juist verbetering ontstaat.

Hebben meer mensen last van deze combi?

Ik zou heel graag iemand willen spreken die me hierbij kan helpen.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • J B avatar
  Hier ook herkenning. Mijn laatste twee ritmestoornissen zijn opgetreden daags na een behandeling door een fysio. Beide sessies goed aan de slag geweest met nek/schouders en de linker borstspier. Kan natuurlijk toeval zijn, het viel me in ieder geval op. Ook die "positionele" overslagen komen me bekend voor. Niet rechtop zitten maar "hangen" op de bank. Als ik dan ook nog onderuitgezakt het ene been over het andere sla is de kans op overslagen zeer aanwezig, alsof ik daarmee iets beknel. Ook de relatie met lucht in het maag/darm stelsel herken ik zeker.

  0
 • R v avatar
  Ik herken het. alsof na een behandeling het systeem overprikkelt raakt.Ook ik kan bij drukken op mijn eigen ribben op sommige plaatsen hartoverslagen of ritme onregelmatigheden uitlokken. Ik krijg steeds te horen , "dat kan niet", maar ik weet wel beter. Ook heb positionele hartoverslagen en ritmereacties. bukken, draaien, uitrekken, in elkaar zitten, etcIk heb hier nog meer last van als ik een volle maag heb, gassen,druk vanuit maag.Ik vermoed dat er ergens een vagale response is. misschien dat het autonome zenuwcentrum geprikkeld wordt door deze handelingen? Ik weet in ieder geval dat de Nervus Vagus enorm veel beinvloed

  0
 • L D avatar
  ,Dit is een bijzondere en interessnate observatie. Ik kan het niet verklaren.Zeker, eenzelfde ervaring van anderen zou heel interessant zijn.Plaats je vraag ook op het forum, dan zullen meer mensen je vraag zien.

  0

Je moet Inloggen om te reageren