// Zorg algemeen

Hartritme na sport inspanning

Hallo,

Ik ben een atleet in clubverband van 23 jaar en train vooral op mid-lange afstanden. Ik heb altijd al veel steken gehad rond de zone van mijn hart tijdens inspanningen, maar onlangs had ik op training iets vreemds voor.

We moeste sprintjes trekken van 150m met een beetje wandelen tussenin als recuperatie. Tijdens de laatste sprint ben ik erg diep gegaan, en nadien had ik een 10-tal minuten nodig om terug goed en deftig te kunnen ademen. Mijn ademhaling herstelde zich maar toen ik mijn hartslag begon waar te nemen was het alsof mijn hart soms enkele slagen oversloeg. Om een voorbeeld te stellen; ik denk dat mijn hart aan 120 BPM sloeg, maar soms ging het voor 5-6 slagen op een rij maar aan een 60 BPM alvorens terug naar 120 BPM te gaan, en zo enkele malen na elkaar met om de 15-20 seconden een aantal slagen die beduidend trager waren.

Nu vroeg ik mij af of dit een reactie is van je hart op de geleverde inspanning of is er toch iets niet helemaal juist?

Alvast bedankt voor jullie info.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Het gevoel dat het hart overslaat is een vaker voorkomende klacht op het spreekuur van de cardioloog. Wat u gevoeld heeft aan de pols (ik ga er van uit dat u de hartslag aan de pols heeft gevoeld) is zonder een hartslagregistratie in de vorm van een holter-ecg (continue registratie van een hartfilmpje) niet met zekerheid te diagnostiseren. Vaak gaat het om een aantal vroegvallende slagen achterelkaar. Bij vroegvallende slagen kan het hart zich wat minder goed vullen en dientengevolge zijn die slagen minder of niet voelbaar aan de pols. Dat is een onschuldig iets, maar om uw vraag goed te kunnen beantwoorden is een beoordeling door een terzake kundige (bv sportarts) aan te raden. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren