// Zorg algemeen

Hartrevalidatie na ablatie

Afgelopen vrijdag heb ik een 3e ablatie gehad in het Catharina zkh door Dr .Deze is weer prima verlopen .Mijn vraag gaat over de nabehandeling ; bestaat in het Catharina Zkh de mogelijkheid tot hartrevalidatie?mijn conditie is nl nihil op dit moment en enige professionele begeleiding zou zeker wenselijk zijn.Ik hoor van veel mensen die dezelfde ingreep hebben gehad dat zij ook snel vermoeid zijn.Bij mijn ontslag nog speciaal naar gevraagd maar de verpleging gaf aan dat dit niet gebruikelijk is na een ablatie. Graag uw antwoord hierop

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • L D avatar
    Het komt voor dat er na een PVI druk op de borst ontstaat, die erger wordt bij inademen en bij liggen. Deze pijn veroorzaakt dan het kortademige gevoel. Deze klachten worden veroorzaakt door irritatie van het hartvlies aan de buitenkant van het hart, die is ontstaan doordat de ablatie door de hele boezemwand heengaat, en worden in de loop van dagen tot weken geleidelijk weer minder. We noemen dit een pericarditis. Paracetamol is inderdaad een prima behandeling hiervoor.Als u koorts krijgt of slikklachten moet u uw behandelaar raadplegen. Voor irritatie van het hartvlies in principe niet, tenzij het voor u te veel wordt, of indien de klachten in de loop van volgende week niet minder worden.

    0
  • A B avatar
    Ben maandag geholpen aan pviIs het normaal dat je druk tussen je borsten hebEn kortademigEn liefst lig ik op bedBah had gedacht nu kan ik weer iets ben nog slechterHeeft dit tijd nodigParacetamol is nu mijn grote vriend

    0
  • L D avatar
    Hartrevalidatie is een goed middel om de draad weer op te pakken en een gezonde levensstijl echt blijvend te volgen.Echter, na een PVI voor boezemfibrilleren moet je dat niet te snel doen, vanwege de kwetsbaarheid van de liezen (eerste 2 weken). In het Catharina Ziekenhuis is geen hartrevalidatie meer. We werken voor hartrevalidatie nauw samen met het Maxima Medisch Centrum (vestiging Eindhoven), dat zich heeft gespecialiseerd in hartrevalidatie.Je kunt tenslotte niet alles doen en het MMC heeft al jarenlang hartrevalidatie als speerpunt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy