// Zorg algemeen

hartrevalidatie: een MUST!

ik volg al twee jaar lang Hart In Beweging fysio.
Omdat we als groep van mening zijn dat aan dit soort BROODNODIGE professionele initiatieven in onze omgeving te weinig aandacht wordt besteed hebben we besloten er een korte video impressie over te maken die we via youtube onder zoveel mogelijk zorginstanties willen verspreiden.

We nemen dit initiatief om twee in elkaar grijpende redenen.
Zorginstanties in onze omgeving besteden naar ons idee veel te weinig aandacht aan deze revalidatievorm. Terwijl we uit eigen ervaring weten hoe belangrijk het is om na een ingrijpende ervaring goed te worden voorgelicht over vervolg mogelijkheden.
Voorts hebben de verzekeraars dit soort nazorg ondersteuning uit hun pakket geschrapt. Hoezo preventief denken!
Gevolg: een stabiliserende groepsbezetting in onze hartgroep terwijl we van ‘lotgenoten’ weten dat er veel behoefte is aan dit soort activiteiten.


Want het gaat niet om bewegen alleen.
Lol hebben bij ‘t sporten, elkaar ondersteunen als het goed en minder goed gaat, minder angst om je flink in te spannen, in het belangrijke koffie,thee en waterrondje na de training uit wisselen ’wat op je hart ligt', zijn zeker zo belangrijke zaken als professioneel en daarmee ‘veilig’ bewegen.

Door de film impressie hopen we meer zorginstanties en daardoor meer lotgenoten te bereiken.
Want je hoort het toch het liefst van elkaar…


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H K avatar
    Ik ben het helemaal eens met de opmerking dat verzekeraars ten onrechte geen langdurige hartrevalidatieprogramma's ondersteunen. Maar van de andere kant bekeken: verzekeraars zijn commerciële organisatie die slechts één belang hebben nl. de aandeelhouders tevreden houden. Zij zullen een kosten/baten-analyse gemaakt hebben en op grond daarvan besloten hebben om dit soort levensverlengende en -kwaliteitsbevorderende initiatieven niet te ondersteunen. Jammer maar wel logisch in een samenleving waarin het marktmechanisme als een groot goed beschouwde wordt.

    0
  • H H avatar
    Prima initiatief, Hartvolgers ondersteunt dit soort initiatieven graag, sluit goed aan bij de doelstelling van Hartvolgers een platform te zijn voor en door patiënten/lotgenoten. Heel veel succes met uw initiatief, hopelijk vindt dit veel navolging.

    0

Je moet Inloggen om te reageren