// Zorg algemeen

Hartoveslagen en paniekaanvallen door hartfobie

Beste arts,

Drie jaar geleden ben ik geableerd door Dr. . Vier uren later mocht het drukverband er vanaf, maar toen ik overeind kwam spoot er bloed uit mijn lies bij de wond. De verpleegkundige schrok zich rot en stuwde het onmiddelijk. Hierna mocht ik weer overeind komen en een paar seconden later viel ik voorover van het bed af in shock. Volgens de verpleegkundige shockte mijn lichaam en hart ik, volgens de hartmonitor, 2 maal een stilstand in mijn hartslag van 7 en 15 seconden... Mijn hart heeft zich wel vanzelf hersteld. 

Hierdoor heb ik een grote trauma opgelopen en sindsdien heb ik een hartfobie. ALLES wat ik voel in mijn lichaam link ik aan een ernstige hartprobleem of zelfs een voorbode voor een hartstilstand. Bijvoorbeeld hevige maagpijn en misselijkheid, druk op de borst, benauwd etc. 

Sinds twee weken heb ik ook meerdere malen op een dag aanvallen uit het niks dat ik een heel onwel gevoel krijg vanuit mijn middenrif wat als een olievlek naar mn borst en hoofd gaat. Enkele minuten later voelt het alsof ik dreig flauw te vallen of erger. De huisarts wilde een hartprobleem uitsluiten en gaf me een 24uurs holter. 
Vandaag is de holter uitgelezen waarop het volgende te zien was:
Andere hartslagen: 15
Supraventriculaire ectopics 
Geisoleerd: 1
Couplet: 7 

Ik weet dat het allemaal overslagen zijn en die couplet dus betekent dat het een dubbele overslag in 1 hartslag is, klopt dat? Zo, ja, kunt u mij vertellen of dit gevaarlijk is? De huisarts kon hier namelijk niets over vertellen en kon alleen de uitslag geven en aangeven dat er geen reden was voor verder onderzoeken. Zouden die coupletten de reden kunnen zijn van mijn aanvallen of duiden die aanvallen toch echt op paniekaanvallen?

Hartelijk dank voor de reactie.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Goeden avond heeft u nog paniek aanvallen of is het nu over bij u, want ik heb na ablatie paniekaanval gekregen enhyperventeleren erbij

    0
  • L D avatar
    Het spijt me zeer te horen dat u nog met zoveel angst leeft, en ik adviseer u om daar iets mee doen. U kunt daarbij uiteraard ook hulp krijgen van deskundigen.Een hartstilstand is iets anders dan wat u heeft meegemaakt. Het klinkt als een "gewone" flauwval reactie, waarbij de bloeddruk en hartslag laag worden. Het hart kan inderdaad vele secondes stilstaan, maar gaat het altijd weer doen. Dit is inderdaad ongevaarlijk en overkomt 40% van de mensen wel eens, zoals bij pijn, of een injectie of bij lang staan met een lege maag.In ieder geval goed dat u dit zo vertelt op de website.Een couplet betekent inderdaad 2 overslagen achter elkaar. Het kan goed zijn dat u dat voelt als pauze en een bons. Als regel is ook dit geheel ongevaarlijk.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy