// Zorg algemeen

Hartoverslagen worden ergen

Hallo,

Ik ben een vrouw van 41 en heb sinds een dikke maand last van hartoverslagen. Het is allemaal letterlijk begonnen met een groot stressmoment, dus ik stond er niet echt bij stil en weet het probleem aan de stress. Nu is deze stressperiode voorbij, maar heb ik ze nog steeds, ze worden zelfs nog erger. Waar het vroeger af en toe was, heb ik ze nu soms uren of dagen aan een stuk. Soms om de 3-4 slagen. Meestal zijn het echte overslagen, waarbij het lijkt of er even een pauze is gevolgd door een hardere hartslag. Dit gaat soms gepaard met een drukgevoel in mijn hoofd. Soms is er echter geen pauze maar lijkt het meer op een extra slag tussen 2 hartslagen, zonder hardere hartslag. Dit geeft een soort van "fladderend" of "borrelend" gevoel in mijn borst en keel. Als ik in beweging ben heb ik ze niet (of voel/merk ik ze niet ?). Zodra ik in rust ben zijn ze er weer. Het komt gewoon zo op zonder enige aanleiding. Ook als ik helemaal rustig ben en dus niet onder stress. Maar het maakt mij wel best angstig. Als ik ze zo lang na elkaar heb merk ik dat ik ook een drukkend gevoel op de borst krijg en een licht gevoel in het hoofd. Ik ben ook heel erg moe momenteel en slaap erg slecht. Is dit nu toch allemaal aan stress/oververmoeidheid te wijten of moet ik mij echt zorgen maken ? Huisarts heeft mij een doorverwijsbriefje gegeven voor een cardiologisch consult, moest het niet beteren (toen ik bij haar was had ik ze niet - typisch), zij weet het ook aan de stress. Maar vanaf wanneer moet ik dit dan overwegen ? Alvast bedankt voor jullie advies. Groetjes. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Afgelopen jaren 3 ablaties gehad; een voor "fluiters, 1 voor extrasystolen en de laatste voor boezemfibrilleren(2017) Allen goed gelukt........M 2018 weer erge last van extrasystolen vooral bij bewegen. Bij huisarts geweest, hartfilmpje OK( natuurlijk ;-( ) Ik heb nog een week met een "pleister" gelopen die de hartslag registreerde. Dit naar aanleiding van een onderzoek waar ik aan meedeed. Bij controle cardioloog constateerde hij dat de ablatie (boezemfibrilleren) geslaagd was. Wel extrasystolen te zien maar deed daar verder niets mee. Metoprolol meegekregen voor "zonodig" De hele zomer verder weinig last gehad.Maar nu sinds 2 weken weer in alle hevigheid de extrasystolen weer terug.Ik heb het idee dat ze vooral komen als mijn hartslag hoger is. Normaal heb ik rond de 74 , bij inspanning(werk) tegen de 100. Ik voel mij ook echt niet lekker door die overslagen. Wordt er een beetje moedeloos van .Heb nu via de huisarts weer Metoprolol maar het helpt de ene keer wel en de andere keer niet. Pffff

    0
  • P V avatar
    Wat U beschrijft zijn inderdaad de typische klachten van extrasystolen, of overslagen. Nagenoeg een ieder van ons heeft zulke overslagen, de een wat meer dan de ander, en de een met wat meer klachten dan de ander. Het kan, zoals U zegt, samenhangen met stress, maar het kan ook voorkomen bij volkomen ontspanning. Ook typisch is dat U nu in een periode er meer last van hebt, en dat dit over een tijdje wel weer beter zal gaan. Het allerbelangrijkst is dat, hoe vervelend en soms beangstigend de overslagen ook voelen, ze onschuldig zijn. Omdat het een normaal verschijnsel is, is het soms ook moeilijk om te behandelen. Er zijn geneesmiddelen die soms het aantal overslagen kunnen verminderen, maar het is er gewoon mee om te leren gaan, en er vertrouwen in te hebben dat het echt geen kwaad kan. Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy