// Zorg algemeen

hartoverslagen , versneld ritme en ablatie wachttijden

Hallo

Ik heb hier een aantal eerdere keren gepost ivb vele hartoverslagen. Nu draag ik een fitbit en wat mij opvalt is dat als ik in bed lig mijn hartslag tussen de 55 en de 75 meestal zit en heb dan continue om de 3 en 4 normale slagen een overslag maar zodra ik opsta en  loop schiet mijn hartslag al vaak naar de 110-120 en soms 130 en bij trap lopen 140 slagen ongeveer volgens de fitbit en hierdoor zitten ook regelmatig overslagen tussen. 

Dit gebeurde vandaag ook toen ik thuis kwam en achter de computer ging zitten ,mijn hartslag bleef rond de 110-120 slagen per minuut hangen en dit duurde zo'n anderhalf uur en soms zakte het en zat ik in bigenimie (om de slag een overslag) en toen ging het weer naar 120 en dit ritme wisselde zich continue af. Ook had ik hierbij last van een zweterig /benauwd gevoel. Kan dit wel normaal zijn ?

Ik word hier echt hondsdol van , ik heb  allerlij  klachten van de overslagen zoals

- Licht en draaierig gevoel in het hoofd (soms voelt het alsof je out gaat)

- Pijn op de borst 

-Tintelende handen en voeten

-Paniek en zweet aanvallen

-Moe en futloos zijn en vaak weinig energie en zin om dingen te ondernemen terwijl ik soms gewoon wel 8 uur slaap.

Ik heb hiervoor verschillende medicatie geprobeerd op advies van de cardioloog en helaas zonder succes.

Er is mij het advies gegeven om hier een ablatie voor te doen en dat dit een grote kans heeft om dit probleem op te lossen. Dit geeft mij hoop ondanks de vervelende klachten.

Ik heb hiervoor verschillende ziekenhuizen gebeld en geinformeerd voor een ablatie  bij onder andere het Catherina ziekenhuis en het St Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Maar ik schrok van de lange wachtijden... 4 weken voor een consult en dan nog gemiddeld 8 weken wachten voor een mogelijke ablatie. Dit vind ik eerlijk gezegt best lang.

 Mijn excuses voor het lange bericht , ik zou het nu proberen kort te houden. 

Ik heb de volgende vragen : 

1) Is een versnelde hartslag wat ik hierboven heb genoemd gevaarlijk in combinatie met vele overslagen of wijst dit of een andere hartritmestoornis ? 

2) Is er misschien een mogelijkheid om ergens anders sneller in aanmerking te kunnen komen voor een ablatie?

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    War vervelend dat je zoveel klachten hebt door je overslagen. Door je regelmatig wat hogere frequentie kan ik me voorstellen dat je er onrustig en vermoeid van bent. Wachttijd is vervelend maar niet gevaarlijk. Informeer eens bij je ziektekostenverzekeraar naar het ziekenhuis met de kortste wachttijden. Misschien is het wel een idee om tot die tijd je fitbit te laten voor wat het is. Een fitbit registreerde niet wat je hartslag per minuut is maar rekent op basis van de tussenpauze tussen 2 hartslagen uit wat het zou zijn als je gedurende een minuut steeds diezelfde tussenpauze zou hebben. Dit geeft een vertekend beeld. Bovendien loop je het risico dat je erg gefixeerd raakt op je hartslag en dat geeft stress waardoor de overslagen alleen maar zullen toenemen. Succes met je keuze voor een ziekenhuis en met de ablatie

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy